Srijeda, 8. svibnja 2024.

Sjede li učenici i profesori u hladnim učionicama? Bunić: Treba paziti na preveliku potrošnju, ali nismo mi ti koji ograničavamo grijanje školskih prostora

Na nedavnoj Županijskoj skupštini Virovitičko-podravske županije razgovaralo se o brojnim temama, a tražilo se i pojašnjenje za navodne informacije kako učenici i profesori srednjih škola u Virovitici sjede u jaknama jer se nastava održava u hladnim učionicama.

Martina Bunić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju, istaknula je kako je Virovitičko-podravska županija osnivač za 74 školske ustanove u kojima su ravnatelji odgovorne osobe koje Županija ne ograničava u grijanju školskog prostora.

– Imamo osnivačka prava za 14 matičnih, 52 područne i osam srednjih škola, kao i za jedan učenički dom. Sredstva za energente su utvrđena kroz decentralizirana sredstva, a u svim školskim ustanovama postoje ravnatelji kao odgovorne osobe. U posljednje tri godine dogodio se niz aktivnosti u državi i na području županije zbog čega su ravnatelji morali učiniti određene uštede – započela je Bunić.

No, nastavila je da to ne znači da bi u učionicama trebalo biti hladno.

– Mi ne određujemo koliko će biti stupnjeva u učionicama jer smatramo da ravnatelji to trebaju regulirati zajedno sa stručnim zaposlenicima, a to su domari koji imaju certifikate za kotlovnice. Škole se griju od jutarnjih pa do kasnih večernjih sati, a imamo i dvorane koje rade i preko vikenda. Treba se paziti na preveliku potrošnju, ali nismo mi ti koji ograničavamo niti zabranjujemo grijanje školskih prostora – rekla je Bunić i naglasila kako školske prostore treba grijati na pravilan način i da će se pronaći dodatna sredstva ukoliko bude potrebno.

Foto: Anita Zeko
Foto: Anita Zeko
Foto: Anita Zeko
Foto: Anita Zeko
Foto: Anita Zeko
zatvori