Srijeda, 8. svibnja 2024.

Sjajne vijesti za Folklorni ansambl Koprivnica: Ministarstvo će i u 2024. sufinancirati dva njihova važna projekta

Izvrsne vijesti stižu za Folklorni ansambl Koprivnica.

Naime, Ministarstvo kulture i medija odobrilo je sufinanciranje projekata Folklornog ansambla Koprivnica u 2024. godini.

Za iduću godinu ministarstvo je osiguralo proračunska sredstva za sufinanciranje 367 programa, od ukupno 709 pristiglih prijava na Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2024. godinu. Među odobrenim programima prihvaćena su oba projekta koje je prijavio Folklorni ansambl Koprivnica.

Odobreno je tako sufinanciranje 17. Međunarodnog festivala folklora Iz bakine škrinje i Dana kulturne baštine s povećanjem od čak 30 posto u odnosu na prethodnu godinu. Također, odobrena su sredstva za otkup svečane narodne nošnje Koprivničkog Ivanca.

Spomenimo da je ansambl, zahvaljujući potpori ministarstva i ostalih partnera, ranije ove godine uspješno organizirao 16. Međunarodni festival folklora Iz bakine škrinje i Dane kulturne baštine, okupivši više od 340 folkloraša iz Meksika, Gruzije, Češke, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Također, ansambl je uspješno dovršio i projekt “Nabava narodne nošnje iz Podravine (mjesto Ždala), muška i ženska narodna nošnja”.

– Ova podrška pruža Folklornom ansamblu Koprivnica mogućnost da i u novoj godini nastavi s promicanjem kulturnih projekata, očuvanjem bogate folklorne kulturne baštine te daljnjim razvojem umjetničke izvrsnosti. Također, predstavlja i potvrdu stručnog vodstva ansambla u ostvarivanju njegovih umjetničkih ciljeva – poručuju iz Folklornog ansambla Koprivnica.

zatvori