Subota, 18. svibnja 2024.

Šinterice večeras predstavljaju dječji roman ‘Nindže iz Mačkovca’ povodom Međunarodnog dana volontera

Članice Udruge Šinterice dobra srca povodom Međunarodnog dana volontera organiziraju predstavljanje dječjeg romana “Nindže iz Mačkovca”.

Sve će se održati danas u 18 sati u prostoru Makerspacea koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

– Riječ je o prvijencu Koprivničanke Tee Samardžić koja za sebe tvrdi da je istinska neljubiteljica mačaka, no inspiraciju ipak pronalazi upravo u njima i našem Mačkovcu. Roman je ilustrirala Viktorija Štrlek, a lektorirala Anita Vrhovac – poručuju iz udruge.

Događaj je namijenjen osnovnoškolcima i svima koji su to nekada bili, a prije samog predstavljanja, čitanja i potpisivanja romana svi prisutni kratko će se educirati o volontiranju.

– Temelj naše, ali i većine drugih udruga su upravo volonteri, stoga slavimo njihov dan i postignuća te radimo na širenju kruga volontera i poticanju građana na nesebično činjenje dobra s ciljem pozitivnog utjecaja na sve sfere života naše zajednice – pojašnjavaju.

Spomenimo kako građani do 15. prosinca mogu u izlogu Knjižnice i čitaonice Fran Galović pronaći naslove vezane uz volontiranje i mačke koje članice udruge preporučuju.

zatvori