Četvrtak, 9. svibnja 2024.

‘PSEĆE BOMBICE’ Komunalni redari izdali opomene, vlasnici pasa nisu se ustručavali vrijeđati ih i prijetiti im

Svaki vlasnik dužan je pri izvođenju kućnog ljubimca na javnu površinu nositi pribor za čišćenje te očistiti javnu površinu koju njegov ljubimac onečisti.

No, nisu svi tako savjesni pa se tako može dogoditi da građane u šetnji prirodom dočeka neugodno “iznenađenje”. Upit smo stoga poslali u Grad Koprivnicu kako bismo saznali koliko su naši sugrađani savjesni kada je riječ o navedenom, kakve su kazne te imaju li građani gdje odložiti izmet.

– Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinja te divljim životinjama na području grada Koprivnice, propisano je da vlasnik mora očistiti površinu koju njegov ljubimac onečisti. U istoj odluci propisana je i kazna u iznosu od 40 do 265 eura protiv prekršitelja – kazali su.

Na području grada Koprivnice trenutno su dvije kante s vrećicama za izmet i odlaganje izmeta kućnih ljubimaca. Tri kante su teže oštećene pa su i uklonjene s javne površine.

Dodaju i kako komunalni redari Grada Koprivnice nisu zaprimili niti jednu prijavu da neka osoba nije počistila izmet kućnog ljubimca na javnoj površini tijekom 2023. godine, no izdano je nekoliko opomena.

– Komunalno redarstvo izdalo je 13 usmenih opomena vlasnicima kućnih ljubimaca zbog dovođenja pasa na prostor Gradske tržnice, 10 usmenih opomena vlasnicima kućnih ljubimaca zbog puštanja na cvjetne gredice te četiri usmene opomene zbog nečišćenja izmeta kućnih ljubimaca na javnoj površini – poručili su.

Nakon usmenih opomena navedeni vlasnici kućnih ljubimaca koji su ušli u prostor Gradske tržnice taj su prostor odmah napustili, kao i vlasnici kućnih ljubimaca koji su prešli na cvjetnu gredicu svoje su ljubimce odmah stavili na uzicu te protiv njih nisu poduzete nikakve sankcije.

Kada je riječ o opomenama zbog nečišćenja, nije sve prolazilo tako glatko.

– Vlasnici kućnih ljubimaca koji su opomenuti od strane komunalnog redara neposredno zbog nečišćenja izmeta njihovih kućnih ljubimaca s javne površine naprasno su napustili mjesto prekršaja ponekad i vrijeđajući komunalnog redara i prijeteći mu – zaključili su.

zatvori