Subota, 11. svibnja 2024.

Predsjednik Milanović primio predstavnike DVD-a Koprivnica u povodu skorašnje 150. obljetnice rada

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predstavnike dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Koprivnice, Varaždina i Križevaca.

Poručili su to iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske i objasnili da DVD Koprivnica i DVD Križevci iduće godine slave 150 godina djelovanja, a DVD Varaždin 160 godina djelovanja.

– Na sastanku je bilo i izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem. Predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava informirali su predsjednika Milanovića o planu obilježavanja tih važnih obljetnica za hrvatsko vatrogastvo te ga pozvali na svečanostima kojima će biti obilježene – naveli su u Uredu predsjednika.

Osim o važnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava u povijesti Hrvatske, na sastanku u Uredu predsjednika razgovaralo se i o značaju koji vatrogasci dobrovoljci imaju danas.

– Predsjednik Milanović izrazio je zadovoljstvo angažmanom i djelovanjem vatrogasaca istaknuvši kako mu je drago vidjeti da vatrogasna služba dobro funkcionira u takvim situacijama – zaključili su.

Spomenimo da su uz glavnog vatrogasnog zapovjednika na sastanku s predsjednikom bili zapovjednik DVD-a Koprivnica Danijel Matijaković, tajnik DVD-a Koprivnica Krešimir Juratović te predstavnici društava iz Varaždina i Križevaca.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek
zatvori