Subota, 4. svibnja 2024.

POU Koprivnica provodi projekt ‘Regional synergy for new cinema going experience’

Aktivnosti u okviru projekta “Regional synergy for new cinema going experience”, financiranom u okviru programa Collaborate to Innovate, zahvaljujući udruženju Europa Cinemas, održavat će se u kinu Velebit sve do 15. lipnja 2024. godine.

Cilj projekta je uspostava regionalne kino mreže kako bi se stvorio novi model približavanja kina mladoj publici s ciljem povećanja potražnje za europskim filmovima: očekuju nas filmske edukacije za mlade, susreti na kojima ćemo se pobliže upoznati s nacionalnim kinematografijama partnerskih zemalja te pilotiranje nadogradnje digitalnih poslovnih procesa.

U studenom je održan prvi partnerski sastanak u Ptuju te radionica za CRM sustav. Na radionici su sudjelovali predstavnici nositelja projekta – Otvorenog univerziteta Subotica (Bioskop Eurocinema) te partnerske organizacije Mađarske (kino Belvárosi Mozi), domaćini iz Slovenije (Mestni Kino Ptuj) i predstavnici kina Kino Velebit.

Cilj radionice bio je učenje kroz primjer dobre prakse slovenskog partnera (Mestni kino Ptuj), koji jedini od partnera koristi CRM sustav za efikasniji rad kina, a indirektno postižu i bolju komunikaciju s korisnicima.

Prezentacija je održana u Tehnološkom parku u Ptuju gdje su predstavnici kompanije Intrix (koja je zadužena za izradu, optimizaciju, unos podataka i edukaciju korisnika) predstavili alat i njegove osnovne karakteristike i mogućnosti, a zatim su predstavnici kina na osnovu svojih specifičnosti dali impute vezane za prilagođavanje alata njihovim konkretnim potrebama.

Partneri su iskoristili priliku da razmijene iskustva vezano uz projektne aktivnosti čija je realizacija već započela (izrađen kurikul za snimanje filmova mobitelom te odrađene radionice) kao i da definiraju dinamiku realizacije aktivnosti koje ih očekuju u narednom periodu – selekcija filmova (po dva iz svake zemlje) koji će biti prikazani od siječnja 2024. godine u partnerskim zemljama.

Izvor: POU Koprivnica
Izvor: POU Koprivnica
Izvor: POU Koprivnica
Izvor: POU Koprivnica
zatvori