Nedjelja, 28. travnja 2024.

Potvrđeni termini igranja grupne faze Europske lige, trener Podravkašica: Svjesni smo da neće biti lako, no ne predajemo se

Rukometašice Podravke Vegete doznale su u kojim će terminima i na kojim lokacijama igrati susrete grupne faze Europske lige.

Priopćili su to iz koprivničkog kluba nakon što je Europska rukometna federacija potvrdila termine odigravanja utakmica.

Podsjetimo, Podravkašice su kvalifikacijom u Europsku ligu osigurale šest jakih utakmica u Europi, a smještene su u grupu A s norveškim Storhamarom, mađarskim Vacom i danskim Nykobingom.

– Podravkašice će u prvom kolu na gostovanje u Mađarsku gdje ih dočekuje VAC. Nakon toga slijede dvije utakmice na domaćem terenu s Nykobingom i Storhamarom. Nakon jednog tjedna pauze u siječnju, u veljači ekipa putuje najprije u Storhamar, zatim nam u goste stiže Vac, a posljednju utakmicu grupne faze Podravkašice će igrati u gostima s danskim Nykobingom – istaknuli su.

Svoje viđenje skupine i utakmica dao je trener Podravkašica Ivica Obrvan koji je naglasio kako je ekipa izvukla tešku skupinu koja će predstavljati veliki izazov za ovu mladu ekipu.

– Sama činjenica da smo se odlukom EHF-a nalazili u četvrtom potu govori o trenutnoj situaciji što se tiče snage naše ekipe. Mi u tome vidimo izazov i motivaciju da u skupini koja ima dvije skandinavske i jednu mađarsku ekipu damo svoj maksimum i da se marljivo pripremamo i treniramo te da pokušamo biti konkurenti, osvojimo poneki bod i da sanjamo i maštamo da budemo među dvije ekipe u skupini te prođemo u nastavak natjecanja. Naravno, svjesni smo da to neće biti lako, cijenimo i poštujemo sve protivnice i činjenicu da su one favoritkinje, no ne predajemo se, dat ćemo sve od sebe da se prikažemo u najboljem izdanju i da u svakoj utakmici težimo pobjedi. Imamo mladu i razvojnu ekipu koja vrijedno trenira i napreduje iz utakmice u utakmicu i ja vjerujem da ćemo iza Nove godine biti u pravim izdanjima – rekao je trener.

Kapetanica ekipe Larissa Kalaus nastavila je da se unaprijed znalo kako nema lakih protivnica.

– Izvukle smo ekipe iz mađarske, danske i norveške lige, možda i najjačih rukometnih liga što samo govori o tome koliko nas težak zadatak čeka po pitanju prolaska u daljnju fazu natjecanja. Nykobing je ekipa koju poznajemo jer smo prošle godine igrale s njima, također su i jedne od finalistica Final foura Europske lige tako da nam sigurno neće biti lako. Storhamar, još jedna skandinavska ekipa koja je učestali sudionik Lige prvaka i mađarski Vac s kojim u gostima otvaramo natjecanje u grupnoj fazi, a dobro znamo kakva je kultura natjecanja na tribinama mađarskih klubova. Želja je svakako odigrati bolje u grupnoj fazi nego što smo prošle sezone, prikupiti neke bodove i prikazati kvalitetniji rukomet. Želja je naravno uz malo sreće i dobru igru osigurati prolazak u daljnju fazu natjecanja – navela je.

Raspored igranja utakmica grupne faze Europske lige za Podravka Vegetu donosimo vam u nastavku.


Podravka Vegeta, raspored igranja utakmica grupne faze Europske lige:

Nedjelja, 7.1. u 18 sati PRAKTIKER VAC-PODRAVKA VEGETA
Nedjelja, 14.1. u 16 sati PODRAVKA VEGETA – NYKOBING
Subota, 20.1. u 16 sati PODRAVKA VEGETA – STORHAMAR
Nedjelja, 4.2. u 16 sati STORHAMAR – PODRAVKA VEGETA
Nedjelja, 11.2. u 14 sati PODRAVKA VEGETA – PRAKTIKER VAC
Subota, 17.2. u 16 sati NYKOBING – PODRAVKA VEGETA

zatvori