Subota, 18. svibnja 2024.

Plivači Cerina nastupili na dva velika natjecanja na kojima su osvojili tri medalje

Natjecatelji Plivačkog kluba Cerine nastupili su na dva velika natjecanja u posljednjih mjesec dana.

Iz kluba su poručili kako je 16 koprivničkih natjecatelja prvo nastupilo na međunarodnom natjecanju Sv. Krševan u Zadru.

– Plivali su Marija Belčić, Ena Jendrašic, Eva Novak, Klara Stanković, Sara Sambolek, Franka Bebek, Marko Ferčec, Erik Štefanec, Petar Domanovac, Petar Ferčec, Erik Petrić, Karlo Tratnjak, Petar Junušić, Mislav Skvaža, Teo Munić, Domagoj Krapinec. Zapažene rezultate među 400 natjecatelja iz 30 klubova i tri države ostvarila je Marija Belčić osvojivši broncu na 200 metara prsno te Petar Domanovac osvojivši srebro na 50 metara prsno. Natjecatelje su pratile trenerice Martina Gregurek i Lana Kovač – istaknuli su u klubu.

Iz kluba su dodali da su pod vodstvom trenerice Lane Kovač nastupili i na natjecanju Sisak mali – Memorijal Mirjana Vasilj koje je održano za kategorije početnici, mlađi kadeti i kadeti.

– Sudjelovali su Nora Baran, Mia Capek, Maria Rihtarić, Ana Hren, Izabela Brlečić, Jana Hraščanec, Damjan Podravec, Petar Pintarić, Maks Oblučar Petrović, Vito Odak, Noa Brckan, Alan Banek, Borna Antolaš, Matej Antolaš, Borna Strah, Niko Car i Jan Kušec – naglasili su.

Na memorijalu je nastupilo sveukupno 600 plivača iz 27 klubova. Od plivača Cerina istaknimo kako je Maria Rihtarić osvojila broncu u kategoriji djevojčica 2014. godišta i mlađe na 50 metara delfin, četvrto mjesto na 50 metara kraul te peto mjesto na 50 metara leđno. Borna Strah i Matej Antolaš, u kategoriji dječaka 2013. godišta, ostvarili su sedmo mjesto na 50 metara kraul i šesto mjesto na 50 metara prsno.

Izvor: PK Cerine
Izvor: PK Cerine
Izvor: PK Cerine
zatvori