Subota, 4. svibnja 2024.

PLANOVI ZA 2024. Samošćanec: Uvodimo poticaje za rušenje starih kuća, projektiramo rekonstrukciju Dravske, obnovit ćemo Dom kulture

Iduća godina bit će radna na području Đelekovca, u planu su brojni projekti.

Potvrdila nam je to načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec i najprije istaknula razne poticaje s čijom su provedbom počeli još prošle godine, ali s kojima nastavljaju i u idućoj.

Podsjetila je da od prošle godine imaju poticaje za stambeno zbrinjavanje mladih i do sada su isplatili ukupno 13 poticaja kojima mladima pomažu da riješe svoje stambeno pitanje i ostanu u njihovoj općini.

– Od ove godine uveli smo i poticaje za poduzetnike i s time nastavljamo i iduće godine. Novitet je da od iduće godine uvodimo poticaje za rušenje starih stambenih objekata čime se nadamo da ćemo još dodatno vizualno urediti našu općinu i pomoći vlasnicima da urede svoje nekretnine, a svi zainteresirani će se detaljnije moći informirati početkom iduće godine kada ćemo javni poziv i objaviti – rekla je načelnica.

Dodala je da imaju velike planove za iduću godinu kad su u pitanju projekti.

– Najprije nas očekuje prijava na javni poziv koji je nedavno raspisan, a prijavljujemo projekt rekonstrukcije Doma kulture Pajo Kanižaj. Prijave se podnose od veljače i projekti bi trebali biti sufinancirani u iznosu od 85 posto što je za nas velika stvar i nadamo se da ćemo u tome uspjeti. Osim toga, nadamo se i izgradnji pješačko-biciklističke staze u Đelekovcu koja će se sufinancirati iz europskih sredstava i to putem ITU mehanizma na kojem surađujemo s Gradom Koprivnicom i okolnim općinama. S tom dokumentacijom smo pri kraju kao i s dokumentacijom za rekonstrukciju Doma kulture i preostalo nam je ishođenje potrebnih dozvola. Također počinjemo i sa sanacijom prometnica nakon Aglomeracije pa trenutno projektiramo rekonstrukciju Dravske ulice koja je ujedno i najduža i za koju nam se također nudi mogućnost sufinanciranja iz EU fondova – objasnila je Samošćanec.

Napomenula je i da je za iduću godinu u planu izgradnja ograde oko groblja u Đelekovcu i izrada projektno-tehničke dokumentacije za novu mrtvačnicu u Imbriovcu.

zatvori