Srijeda, 8. svibnja 2024.

Pakasin: Što će biti s parkingom kad se dogradi druga osnovna?, Jakšić: Ono je bila samo skica, uzet ćemo to u obzir kod projektiranja

Osnovna škola Braća Radić ide u veliku nadogradnju.

Podsjetimo, Gradu Koprivnici odobreno je 100-postotno financiranje iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za izgradnju novih 2.600 metara kvadratnih školskog prostora i novu dvodijelnu dvoranu od 1.200 metara kvadratnih.

No, ono što je u nacrtima, odnosno skicama ovog projekta čiji su ciljevi jednosmjenska nastava, povećanje kvalitete rada i boravka u školi, brojne izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, problematično HNS-ovom Goranu Pakasinu jest parking.

Snimio Valentino Štefanek.

– Možda bi bilo dobro da se razmotri prometno opterećenje koje se očekuje uz toliku koncentraciju učenika, nastavnika i roditelja u jednoj smjeni, ali i autobusa. U onoj skici se vidio određeni broj parkirnih mjesta pa bi možda bilo dobro da se razmotri može li se taj broj povećati, ali i da se uvede još jedno autobusno stajalište – ono je sada sa zapadne strane pa mi možda bilo dobro uvesti ga i s istočne strane novog bloka – istaknuo je Pakasin na posljednjoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić kazao mu je da je dobro primijetio kad je rekao da je riječ o skici.

– Ono je idejno rješenje s kojim smo dokazivali što možemo raditi na toj parceli i koliko kvadrata i svega ostalog će ta škola imati. Dakle, na temelju rada Gradske uprave došli smo do toga da nam je odobreno 100 posto sredstava za potrebe koje se tiču učionica, kabineta i onoga što je u školi te 100 posto za gradnju sportske dvorane. Odobreno nam je i 83 posto za sve ono što planiramo raditi vani, a upravo zato jer smo, što se tiče sportskih igrališta i parkirnih mjesta išli iznad onih standarda koje je postavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, sve to je uzeto u obzir, ali kad počne projektiranje moći ćemo i to prezentirati javnosti – objasnio je Jakšić.

zatvori