Srijeda, 8. svibnja 2024.

Općina Molve svojim mještanima daje božićnice, sredstva se odobravaju umirovljenicima, nezaposlenim osobama…

Općina Molve donijela je Zaključak o dodjeli božićnica mještanima s područja općine Molve u 2023. godini.

Prema dostupnim materijalima, odobravaju se sredstva za isplatu božićnica za 2023. godinu u iznosu od 30 eura. Sredstva se odobravaju umirovljenicima i djeci koja primaju mirovinu za umrlog branitelja, osobama koje imaju druga primanja socijalnog karaktera (opskrbnine, doplatci za pomoć i njegu, minimalna zajamčena naknada), osobama koje nemaju nikakva stalna novčana primanja, nezaposlenim osobama s područja općine Molve te predstavnicima vjerskih zajednica u Molvama.

– Za evidenciju umirovljenika, osoba koje nemaju druga primanja i osoba koje nemaju nikakva primanja koristit će se popis korisnika kojima je isplaćena posljednja božićnica uz novoprijavljene umirovljenike Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Molve – objašnjeno je.

Za ostvarivanje prava na isplatu božićnica potrebno je uz presliku osobne iskaznice predočiti i dokumente čiji popis možete potražiti klikom ovdje.

– Predočenje dokumenata novih korisnika obavlja se svaki radni dan od osam do 14 sati do 13. prosinca u prostorijama Jedinstvenog upravnog odjela Općine Molve, Trg kralja Tomislava 11, Molve. Božićnice će uručiti ovlaštene osobe od strane općinskog načelnika Općine Molve u njihovom domu, isplatom u gotovini uz potpis primatelja ili uplatom na račun primatelja, a nezaposlenim osobama prilikom predočenja dokaza o statusu nezaposlene osobe – zaključeno je u materijalima.

zatvori