Utorak, 30. travnja 2024.

Opasna petorka na području naše županije proizvodila i prodavala različite vrste droga, provedena prva ispitivanja

Provedena su prva ispitivanja osumnjičenika koji su na području Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije proizvodili, prodavali i davali na trošenje različite vrste droga.

Riječ je o pet uhićenih hrvatskih državljana rođenih 1974., 1985., 1996., 1999. i 2000. godine koje se sumnjiči da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

– Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici od listopada do prosinca 2023. godine neovlašteno proizvodili drogu amfetamin, posredovali u kupnji droge kokain te prodavali većem broju osoba različite vrste droga za različite novčane iznose, kao i da su većem broju osoba u više navrata davali na trošenje različite vrste droga – piše u priopćenju DORH-a.

Provedenim pretragama kod osumnjičenog 24-godišnjaka pronađeno je i oduzeto malo više od dva kilograma marihuane, manja količina sjemenki nalik na sjemenke tipa droga, četiri digitalne vage, metalna drobilica, pištolj, dvije puščane cijevi, tri spremnika za automatsku pušku, oko 1.400 komada raznog streljiva, 17 mobilnih uređaja, SIM kartice, nosači SIM kartica i drugo.

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio protiv četvorice osumnjičenika (osim prvoosumnjičenika) istražni zatvor u trajanju od 30 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

zatvori