Srijeda, 1. svibnja 2024.

Mještani općine Koprivnički Ivanec advent će proslaviti uz paljenje svijeća i druženje

Najljepše doba godine adventskim događanjima bit će obilježeno i u Koprivničkom Ivancu.

Načelnik Zoran Vrabelj istaknuo je kako je Općina u dogovoru s udrugama osmislila zajedničko paljenje adventskih svijeća.

– U svakom naselju zapalit ćemo svijeću, a u sve se uključio i naš novi župnik Damir Slamek. Nakon molitve bit će organizirano kratko druženje s udrugama i mještanima uz zakusku i kuhano vino. Sve je to organizirano da se malo podružimo jer su se ljudi dosta udaljili. Ovo je ipak božićno vrijeme i prilika da se čovjek čovjeku približi te da svi zajedno budemo okupljeni kao homogena zajednica – istaknuo je te pozvao sve mještane da se pridruže.

Paljenje prve svijeće održat će se 2. prosinca u 18 sati u naselju Kunovec, a održat će se i “Akademija z malim kunovečkim vatrogascima”. Iduće paljenje svijeće zakazano je za 9. prosinca i to u naselju Pustakovec kod kapelice nakon čega će uslijediti druženje u Društvenom domu uz hranu i piće.

Paljenje treće adventske svijeće održat će se 16. prosinca u naselju Botinovec kod križa Svetog Ilije, a nakon toga održat će se druženje u Društvenom domu uz predstavu “Gruntovačni”. Paljenje četvrte svijeće održat će se u naselju Koprivnički Ivanec zajedno s naseljem Goričko, a nakon toga zakazano je druženje u Vatrogasnom domu u Koprivničkom Ivancu uz hranu i piće.

Dodajmo kako iz Općine navode da će satnice za ostala mjesta osim Kunovca biti naknadno objavljena nakon dogovora sa župnikom.

zatvori