Nedjelja, 12. svibnja 2024.

Kreativnim učenicima i mentorima uručene nagrade u sklopu natječaja ‘Moja županija bez korupcije’

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije je u koprivničkom Domoljubu održalo svečanost dodjele nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola čiji su radovi izabrani kao najbolji na kreativnom natječaju “Moja županija bez korupcije”.

Povjerenstvo je osmu godinu zaredom raspisalo natječaj nastojeći kod mladih razvijati svijest o važnosti uloge građana i uloge osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju. Učenici su izradili likovne, literarne i video radove o temi “I korupcija onečišćuje okoliš”, a ukupno je sudjelovalo 20 škola i Učenički dom sa 116 radova. Povjerenstvo je odabralo najbolje radove po kategorijama i dobnim skupinama, a Koprivničko-križevačka županija je za nagrađene osigurala novčane nagrade, zahvalnice i prigodne poklone.

Predsjednica županijskog Antikorupcijskog povjerenstva Renata Glavica čestitala je učenicima i njihovim mentorima koji su ih motivirali za sudjelovanje na natječaju.

– Ova svečanost dokaz je da smo uspjeli jer smo okupili maratonskih 116 radova što je najviše radova u video, literarnom i likovnom izričaju otkad postoji ovaj natječaj. Vjerujem da će se motivacija povećavati iz godine u godinu. Čestitam svima i pozivam da se uključite i pokažete, na svoj način nama velikima, kako se možemo boriti protiv korupcije – kazala je.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić koji je istaknuo da se vesele svim mladima koji pokazuju da su spremni promišljati na jedan totalno novi način.

– Upravo su oni ta snaga za koju vjerujem da će, u budućnosti, mijenjati hrvatske institucije na bolje, ali u konačnici mijenjati percepciju da naši građani budu svjesniji kakvo zlo korupcija je, ali i znaju da se protiv korupcije može i da se isplati boriti – napomenuo je.

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo brojem radova i velikim interesom za ovaj natječaj kroz koji učenici izražavaju svoju percepciju korupcije.

– Mislim da je edukacija i usmjeravanje od nas starijih na temu korupcije jako bitna u mentalnom razvoju mladog čovjeka. Ovakvi projekti su izuzetno značajni i drago nam je što smo prva županija koja je u tom smislu napravila jedan iskorak, a izdali smo i brošuru koja je bila primjer mnogima u Hrvatskoj zajednici županija. Nadamo se kako ćemo i nadalje predvoditi ovakve pozitivne inicijative te zahvaljujem našem Antikorupcijskom povjerenstvu koje je doista angažirano, a posebno svim učenicima i mentorima koji su sudjelovali u ovom natječaju – poručio je župan.

Nakon uvodnih govora, župan i predsjednica Glavica nagrađenim su učenicima i mentorima uručili zahvalnice, prigodne pakete i novčane nagrade.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori