Petak, 3. svibnja 2024.

Kontratenor Marin Vitas i orguljaš Marko Đurakić održali adventsko-božićni koncert duhovne glazbe ‘Panis angelicus’

U župnoj crkvi u Novigradu Podravskom u subotu 16. prosinca održan je prigodni adventsko-božićni koncert pod nazivom “Panis angelicus”.

Koncert je održan kao svojevrsni nastavak uspješnih koncerata održanih tijekom listopada i studenoga u sklopu festivala “Novigradske jesenske orguljaške večeri”.

Iz Turističke zajednica područja Središnja Podravina istaknuli su kako je ovo bila nagrada vjernoj publici koja je pratila spomenuti festival, a ujedno i uvod u proslavu Božića i posebni kulturni dio bogatog adventskog programa u Novigradu Podravskom.

Koncert duhovne glazbe izveli su kontratenor Marin Vitas i orguljaš Marko Đurakić. Na programu je bilo devet djela, a umjetnici su pokazali svu raskoš svojega glasa i orgulja kao kraljice instrumenata.

Župna crkva Rastanka svetih apostola bila je ispunjena na zadovoljstvo organizatora među kojima su Općina Novigrad Podravski, Turistička zajednica područja Središnja Podravina i Župa Rastanka svetih apostola.

Novigradski festival već je postao poznat po glazbenim duetima, a publika je ovoga puta imala priliku poslušati najrjeđi tip muškog glasa, odnosno kontratenor.

– Marin Vitas je po prvi put nastupio u Podravini i doista se nadamo nastavku suradnje i njegovim budućim nastupima. Bilo je lijepo ponovno čuti novigradske orgulje u koncertnoj izvedbi uz uobičajenu liturgijsku namjenu. Stoga je ovo ujedno najava za pripremu Festivala “Novigradske jesenske orguljaške večeri” i sljedeće 2024. godine pod vodstvom umjetničkog ravnatelja Marka Đurakića – zaključili su.

Foto: Josip Petras
zatvori