Subota, 4. svibnja 2024.

IZVANREDNA SKUPŠTINA Markulin: Napravljen je nacrt i troškovnik za novi stadion koji bi trebao zadovoljiti kriterije četvrte kategorije

Nogometni klub Slaven Belupo održao je jučer sjednicu izvanredne skupštine na kojoj je donesen program rada i financijski plan za 2024. godinu.

Predsjednik kluba Robert Markulin pritom je rekao da je iduće sezone u planu zamjena dotrajalog hibridnog travnjaka, a nastavit će se i sa svim potrebnim aktivnostima što se tiče nadogradnje stadiona. Napravljen je nacrt i troškovnik za novi stadion koji bi trebao zadovoljiti kriterije četvrte kategorije, a u suradnji s Gradom Koprivnica klub je spreman sufinancirati dio investicije, a pomoću Države, HNS-a i UEFE pokušalo bi se doći i do preostalih sredstava. Kada bi to uspjelo, u nekoliko mjeseci ishodile bi se sve potrebne dozvole i počelo s izgradnjom.

– Ovaj projekt smatramo kapitalnim i nečime što bi i klubu i Koprivnici dalo dodatnu dimenziju – rekao je predsjednik kluba.

U svakom slučaju, cilj je dići klub na još jednu višu razinu, kako rezultatski, organizacijski i financijski, tako i infrastrukturno.

U 2024. želja je plasman između petog i sedmog mjesta, rekao je Markulin i dodao da je to objektivan cilj jer “velika četvorka” ima višestruko veće budžete, što naravno ne znači da neće ‘napasti’ i više pozicije ako im se za to pruži prilika.

Što se tiče samih financija, planirani prihodi Slaven Belupa u 2024. iznose 4,097.653,00 eura, od čega najveći udio imaju prihodi od sponzorstva i prodaje igrača, dok su rashodi procijenjeni na 3,984.360,63 eura. Najveći udio imaju troškovi prve momčadi i Škole nogometa.

Izvor: NK Slaven Belupo
Izvor: NK Slaven Belupo
Izvor: NK Slaven Belupo
zatvori