Četvrtak, 9. svibnja 2024.

HUMANITARNI KONCERT Petar Lukačić: Tatu pamtim i po onome po čemu su ga svi znali – s tamburom u rukama

Humanitarni koncert “10 godina bez maestra Kreše Lukačića” održat će se danas u 19 sati u sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica.

Sve je organizirano na inicijativu bivših članova Tamburaškog orkestra Kulturno-umjetničkog društva Podravka, Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije i obitelji Lukačić.

Petar Lukačić, sin maestra Lukačića, svog oca pamti po različitim uspjesima, no u pamćenje mu se urezalo jedno veliko privatno dostignuće.

– Pamtim ga najviše po tome kad sam mu narastao do pupka, a to mi je ostalo nekako značajno od malena i u divnom sjećanju. Teško mi je ovako nešto izdvojiti, ali pamtim tatu i po onome po čemu su ga svi znali, a to je s tamburom u rukama, u orkestru i u KUD-u Podravka – ističe.

Današnji humanitarni koncert ima i plemenit cilj, a ideja je došla od članova Lige protiv raka.

– Prikupljaju se sredstva za kupovinu prijenosne ultrazvučne sonde koja će liječnicima olakšati dijagnostiku pacijenta uz njegov krevet, a ne da ga se mora transportirati na neko drugo mjesto da bi se dijagnostika odradila. To je jako značajno i korisno našim liječnicima da imaju takav uređaj na raspolaganju. Naravno, bila je to inicijativa Lige protiv raka jer bi im takva pomoć dobro došla, a članovi orkestra su se s tim složili – kazao je.

Lukačić ističe kako će program trajati oko dva sata, a nastupit će različiti tamburaški sastavi.

– Najznačajnije je da se nakon 10 godina okupio Tamburaški orkestar KUD-a Podravka te će oni biti glavne zvijezde samog programa. Nastupit će još i Tamburaški sastav Slavonske lole, Tamburaški sastav Pleteri, Tamburaški sastav Cure iz centra, Tamburaški sastav Harme, Tamburaški sastav Tamburaši bez imena, Tamburaški sastav Mjesečina, vokalni sastav Folklornog ansambla Koprivnica te solisti Jelena Košutić i Renato Glavak – zaključio je i pozvao sve da se pridruže koncertu.

Dodajmo kako cijena ulaznice iznosi pet eura te se može kupiti u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić, na Bazenima Cerine, u Hotelu Podravina, u Šarenom Dućanu ili u Foto Lenišću.

zatvori