Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Gradski vijećnici podržali rebalans, Jakšić: Stavku izgradnje vrtića morali smo staviti u punom iznosu u proračun

Počela je posljednja ovogodišnja sjednica koprivničkog Gradskog vijeća.

Pred vijećnicima je dnevni red s 25 točaka, a najviše je onih koje se tiču rebalansa proračuna i donošenja novog za iduću godinu.

Prije sjednice predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal kazao nam je da su sve te točke vezane za sve ono dobro što nam se događalo ove godine i što će nam se događati iduće godine.

Snimio Valentino Štefanek.

– Što se tiče rebalansa, riječ je o drugim izmjenama, a mi ćemo dizati proračun Grada Koprivnice s 43 milijuna eura na 47 milijuna eura. Prilično konzervativno smo donijeli ovaj proračun za ovu godinu računajući samo one prihode za koje smo bili sigurni da će nam doći. No, u međuvremenu je priljev sredstava bio veći od onoga što smo mi možda mislili da će se dogoditi pa su nam tako došla četiri milijuna eura za naše vrtiće na Bajeru i u Herešinu i taj rebalans se u principu odnosi na to. Nešto manje se odnosi i na priljev sredstava od poreza na dohodak jer su rasle plaće u našem okruženju i tim rebalansom ćemo to izbalansirati na neki način i završiti budžetsku godinu na jedan jako dobar način – objasnio je Pal.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je da je riječ o tehničkom rebalansu.

Snimio Valentino Štefanek.

– Sve je pod kontrolom i možemo biti zadovoljni. Izvršenje će biti dosta blizu onome što smo planirali. Ključ je u tome da bismo potpisali ugovor o gradnji vrtića tu stavku u punom iznosu moramo uvrstiti u proračun – kazao je Jakšić.

Rebalans proračuna je usvojen većinom glasova.

zatvori