Ponedjeljak, 13. svibnja 2024.

FOTO Župan Darko Koren ponovno izabran za potpredsjednika Hrvatske zajednice županija

Koprivničko-križevački župan Darko Koren ponovno je izabran za potpredsjednika Hrvatske zajednice županija.

Odlučeno je tako danas na 25. sjednici skupštine Hrvatske zajednice županija.

– Jednoglasnu podršku svojih kolega za novi mandat dobili su dosadašnji predsjednik i brodsko-posavski župan Danijel Marušić te potpredsjednik i koprivničko-križevački župan Darko Koren koji će nastaviti voditi Zajednicu i u novom mandatu. Ovo je županu Korenu četvrti potpredsjednički mandat, dok je župan Marušić na dužnost predsjednika izabran po drugi put – poručili su iz Službe ureda župana.

Župan Danijel Marušić zahvalio je na prilici da i u novom mandatu vodi Zajednicu naglasivši važnost ravnomjernog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske i suradnje s Vladom Republike Hrvatske.

Župan Darko Koren se pridružio zahvalama na ukazanom povjerenju i jednoglasnoj podršci za novi mandat obnašanja dužnosti potpredsjednika Zajednice te čestitao županu Marušić na novom mandatu.

– Zahvaljujem na povjerenju koje ste iskazali i uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama nastaviti kreirati javne politike koje su usmjerene na razvoj naših županija, ali i cijele Hrvatske – istaknuo je župan Koren.

Dodajmo kako je čestitku vodstvu Zajednice uputio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković koji je s potpredsjednicima Vlade i ministrima Brankom Bačićem i Olegom Butkovićem te ministrom Šimom Erlićem prisustvovao skupštini.

– U prigodnom je govoru istaknuo snažnu potporu Vlade Republike Hrvatske, kvalitetan dijalog i partnerstvo sa Zajednicom na područjima fiskalne i funkcionalne decentralizacije kojima se postiže ravnomjeran razvoj županija te poželio da se kvalitetna suradnja nastavi u narednom razdoblju – zaključili su iz Službe ureda župana.

zatvori