Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Žive jaslice s devama i ostalim životinjama oduševile brojne građane

Članovi Udruge sv. Juraj i brojni dobrovoljci tijekom božićnih blagdana uprizorili su betlehemsku štalicu s jaslicama, živim glumcima i životinjama.

Iz đurđevačke Gradske uprave istaknuli su kako su u cijeloj Hrvatskoj jedino u Đurđevcu među kozama bile i deve, Đurđica i Dudica, inače stanovnice Hrvatske Sahare uz utvrdu Stari grad.

– Čitav prikaz odvijao se u dvorištu utvrde Stari grad u organizaciji Turističke zajednice grada Đurđevca. Tradicionalno je to okupljanje oko živih jaslica koje prikazuje sasvim prirodnu atmosferu betlehemske štalice i poklon sveta tri kralja Isusu oko koje se ove godine na blagdan svetog Stjepana okupio velik broj znatiželjnika iz Đurđevca, susjednih općina i šire – istaknuli su.

Naglasili su kako je posebno oduševljenje nastalo kad su se pojavile deve s pastirima što nikoga od brojnih gledatelja nije ostavilo ravnodušnim.

– Betlehemsku atmosferu svojim pjevanjem tradicionalnih božićnih pjesmama obogatio je Pjevački zbor Matice umirovljenika grada Đurđevca – zaključili su.

zatvori