Četvrtak, 16. svibnja 2024.

FOTO Završnom konferencijom programa ‘Zajedno kreativni’ Udruga Mali Princ obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U prostoru Udruge Mali Princ u Đurđevcu danas je održana završna konferencija programa “Zajedno kreativni”.

Riječ je o programu odobrenom od strane Zaklade Hrvatska za djecu koja Udruzi Mali Princ podršku pruža već niz godina, a konferencija je održana povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca.

Kristinka Štefan, predsjednica Udruge Mali Princ, potvrdila je kako ih Zaklada Hrvatska za djecu financira već niz godina.

Foto: Martina Sabađija Buđak

– Ovo je već četvrti završen projekt, a odobren nam je i peti. Sretni smo i ponosni što malim projektima nadopunimo naše aktivnosti i još se bolje možemo prikazati lokalnoj zajednici, ali i puno šire – istaknula je te čestitala osobama s invaliditetom njihov dan.

Cilj programa “Zajedno kreativni” koji se provodio od 1. listopada prošle godine je upoznavanje djece i mladih s intelektualnim teškoćama s glinom kao likovnim materijalom pogodnim za likovno oblikovanje i kreativno izražavanje, kao i povećanje socijalne uključenosti i integracija u život zajednice za djecu i mlade s teškoćama i poboljšanje njihova života i života njihovih obitelji.

Kako je bilo osobno sudjelovati na radionicama, s prisutnima je podijelila Marija Matkov, članica Udruge, naglasivši kako je u udruzi naučila oblikovati glinu.

Foto: Martina Sabađija Buđak

– Oblikovanje gline mi je jedan od najdražih osjećaja jer volim osjetiti glinu pod prstima. Volim gledati preobrazbu gline u predmet koji sam zamislila te izrađene predmete ukrašavati do posljednjeg detalja – pojasnila je te dodala kako je najsretnija kad izrađeni predmet može pokloniti.

Dodajmo kako je na konferenciji istaknuto kako se aktivnostima radi na poboljšanju samopouzdanja, savladavanju novih vještina, poboljšanju motoričkih, perceptivnih i senzoričkih sposobnosti, a time i osnaživanju za djelovanje u lokalnoj zajednici i poticanju na aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice.

Konferenciji su prisustvovali i podršku dali Hrvoje Janči, gradonačelnik Grada Đurđevca, Silvija Lukačin, pročelnica UO za razvojne projekte, Edita Janković Hapavel, ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca, Sofija Paša, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, suradnice na programu Irena Kožar i Sanja Flajs Vidaković iz Odjela za djecu s teškoćama Osnovne škole Đurđevac, Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac, članovi udruge, suradnici i roditelji članova Udruge.

Više fotografija pogledajte ovdje.

Tekst Martina Sabađija Buđak.

zatvori