Srijeda, 22. svibnja 2024.

FOTO Završene volonterske akcije u sklopu projekta ‘Moć znanja – zalog budućnosti Latica’

Tijekom provedbe projekta provodile su se dvije volonterske akcije (pomoć korisnicima i terapijsko jahanje) u trajanju od 12 mjeseci.

Nositelj projekta Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” i partnerska udruga na projektu “Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje” do sada su pružale psihosocijalne usluge svojim članovima samo kroz svoje zaposlenike i tek povremeno volontiranje. Zahvaljujući ovome projektu uspostavili su se trajni mehanizmi volontiranja, izradila se i proširila baza volontera te uveli su se inovativni alati posebice za krizno volontiranje.

Dodatnu vrijednost ovome projektu dale su i planirane dvije volonterske akcije usmjerene na osobe s intelektualnim teškoćama i to: psihosocijalna pomoć kroz terapijsko jahanje te pružanje potpore korisnicima u opskrbi s osnovnim životnim potrepštinama i podršku u ostalim svakodnevnim aktivnostima. U volonterskoj akciji pomoć korisnicima sudjelovale su četiri volonterke, a na terapijskom jahanju sudjelovale su dvije volonterke.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama “Latice”.

zatvori