Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO: VESELO DRUŽENJE Mladi Koprivničanci i Ukrajinci zajedno pripremali kolačiće u knjižnici

Posebno zabavno i slatko bilo je na radionici “Čarobni Božić – Чарівне Різдво” održanoj u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović.

Još su jednom tako zajedno i ravnopravno sudjelovali i družili se mladi iz Hrvatske i mladi iz Ukrajine, a kako bi se ukrajinskim sudionicima bilo lakše uključiti, sve aktivnosti za njih bile su prevedene i na ukrajinski jezik, poručili su iz koprivničke knjižnice.

– Nakon tradicionalnog nagradnog kviza i zajedničkog ukrašavanja božićnog drvca, u kreativnom dijelu radionice sudionici su se ovaj put okušali u pripremi slatkiša s motivima iz svijeta Harryja Pottera. Da bi nastala ukusna slastica “zlatna zvrčka” polaznici su morali najprije “iščarobirati” sve potrebne sastojke – sami su ručno mljeli kekse, vagali šećer, cijedili naranče, “krojili” oblatne… U svemu su bili vrlo uspješni, a uz dodatak posebnih čarobnih sastojaka, zlatnih šećernih mrvica i specijalnog “letipraha” nastale su ne samo prekrasne, već i jako fine slatke “zlatne zvrčke” kao i razni drugi šareni sitni kolačići koje su vrijedni čarobnjaci-slastičari ponijeli kući skupa s ispisanim receptom za njihovu pripremu – istaknuli su.

Knjižnica zahvaljuje svim polaznicima na aktivnom sudjelovanju i lijepom druženju, kao i vrijednim volonterkama Mariji Vugrinec, Blanki Vugrinec i Blanki Bunić na velikoj pomoći u pripremi i izvedbi radionice.

zatvori