Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

FOTO Vatrogasna zajednica grada Koprivnice godišnjom skupštinom završila uspješnu godinu, vatrogasci spremni za nove izazove

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice održala je završnu godišnju skupštinu na kojoj su se okupili predsjednici, zapovjednici i tajnici koprivničkih dobrovoljnih vatrogasnih društava te gosti – saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić, pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek te predstavnici vatrogasnih zajednica gradova Varaždina, Vrbovca i Čakovca.

Na skupštini je donesen program rada i financijski plan za 2024. godinu, a i ove godine iz gradskog proračuna izdvojeno je čak 164.000 eura.

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, ujedno i predsjednik VZG-a Koprivnica, pozdravio je okupljene te naglasio kako je posljednjih godinu dana došlo do velikih pomaka u radu, kao i činjenicu da je plan rada za godinu na izmaku realiziran.

– Godina je bila vrlo uspješna, posebice zbog uspjeha na natjecanjima, na čelu s DVD-om Koprivnica koji je osvojio drugo mjesto na državnom natjecanju. Osim toga, poslovanje je nakon revizije dovedeno u red, naravno uz pomoć Grada Koprivnice kojem se zahvaljujem, kao i gradonačelniku, i na podršci i na financijskoj potpori. U skladu sa zakonom i našim odlukama veću odgovornost i ovlasti prebacili smo na zapovjednika, a to se pokazalo vrlo dobrim ove godine. Sljedeće godine imamo važne obljetnice u koje se svi moramo uključiti, posebno onu DVD-a Koprivnice koja slavi 150 godina – rekao je Slavko Tucaković.

Zapovjednik VZG-a Koprivnica Željko Cvrtila okupljene je informirao o brojnim događanjima tijekom 2023. godine po pitanju operativne djelatnosti, intervencija, nove opreme, vježbi i natjecanja. Napomenuo je kako je u proljeće održan tečaj kojeg je uspješno završilo 26 novih ispitanih vatrogasaca, a ispite je položilo i 14 vatrogasaca prve klase i sedam vatrogasnih dočasnika prve klase.

– Od 6. do 10. kolovoza tijekom poplava u općini Drnje VZG Koprivnica angažirala je 118 koprivničkih vatrogasaca, šumsko vozilo, 23 kombi vozila, zapovjedno vozilo, čamac i pet prikolica. Ukupno je utrošeno 1360 radnih sati naših članova na ovoj velikoj i ozbiljnoj intervenciji – naglasio je zapovjednik Cvrtila.

Srećko Mrazović, podpredsjednik VZG-a Čakovec, pozdravio je okupljene u ime svih gostiju te naglasio kako je ovo jedan lijepi početak suradnje i prijateljstva između okupljenih vatrogasnih zajednica te izrazio nadu da će ta suradnja biti na korist svih vatrogasaca i dobrovoljnog vatrogastva.

– Vi ste perjanica Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije i to se vidi po vašim izvješćima. Rad VZG-a Koprivnica zaista je svestran, od protupožarne aktivnosti, pomoći u poplavama, natjecateljskim ekipama mladeži. Od šest županijskih ekipa na državnom natjecanju, vaših je bilo pet i to puno govori, a posebno odlično drugo mjesto mladeži Koprivnice – kazao je Mrazović te poklonio kip svetog Florijana predsjedniku Tucakoviću i VZG-u Koprivnica.

Pohvale za odličnu proteklu godinu i dobru suradnju izrazio je i gradonačelnik Jakšić.

– Svi već jako dobro znamo koliko gradska vatrogasna zajednica znači za naš grad i za naše sugrađane u svim onim situacijama kojih nažalost ima sve više. Lijepo je znati da možemo računati na jednu efikasnu i organiziranu ekipu ljudi koja je spremna u svakom trenutku u najkraćem mogućem roku reagirati i pomoći sugrađanima da zaštite imovinu i živote. VZG je u poplavama odradila lavovski posao, bez obzira što nije bilo lako. Što se tiče natjecatelja i mladeži, svima nam je drago vidjeti brojna natjecanja i odlične rezultate i moram spomenuti doček naših ekipa na trgu nakon državnog natjecanja koji je bio zaista impresivan. U sljedećoj godini čekaju nas kapitalna ulaganja i mnogo posla, ali siguran sam u realizaciju svega toga – rekao je gradonačelnik i nadodao kako mu puno znači što je i revizija i inspekcija u 2023. godini prošla bez ijedne primjedbe i to puno govori koliko je posla kvalitetno odrađeno i koliko je truda uloženo, a to se vidi po svim pokazateljima za 2023. godinu.

zatvori