Subota, 28. rujna 2024.

FOTO Uspješno održan još jedan seminar Musicorum MasterWeek, Klauček: Peto izdanje premašilo je sve rekorde, imali smo 52 polaznika

Glazbeni centar Musicorum u suradnji s Umjetničkom školom Fortunat Pintarić je u prosincu ponovno organizirao već sada popularni seminar Musicorum MasterWeek MMW 5.

Seminar se pritom održavao tri dana u prostorima koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

– Za razliku od prethodnih godina gdje su se brojke polaznika povećavale po godinama s 30, 35, 38 na 45 polaznika, peto izdanje je premašilo sve spomenuto te smo imali ukupno 52 prijavljenih polaznika – rekao je organizator seminara prof. Filip Klauček.

Dodao je kako je već petu godinu zaredom seminar potvrdio kvalitetu, a popularnost je stekao već dvije godine od prvog izdanja.

– Neki polaznici prijavljuju se svake godine, no ove godine je bilo i puno onih koji su stigli iz drugih škola i seminar polazili prvi put. 52 polaznika, devet smjerova i osam predavača je veliki izazov u organizaciji. 2019. godina je bila samo početak ove ideje u koju je uložen veliki trud da se i ostvari. Kako su godine prolazile, tako smo u svaki seminar uvodili nove instrumente i predavače, mijenjali ako je trebalo postojeće, no temelj i koncept je ostao isti što samo govori o spremnosti i pripremi ovog seminara od same nule – naglasio je.

Spomenuo je i da se uvijek trudi da svi polaznici i predavači imaju sve potrebno prilikom dolaska u školu, odnosno na seminar.

– Ove godine zadržali smo iste predavače i to na flauti profesoricu Antoniu Mikas, profesora gitare Antonia Rumenovića, trube Marija Lončara, trombona Marija Puzovića, klavira Hrvoja Gallera, saksofona Vojkana Jocića, kreativnog solfeggia i rada u programu Sibelius Filipa Klaučeka te od gostujućih nam je stigao i član prestižnog kvarteta saksofona Papandopulo profesor Goran Jurković na saksofonu – istaknuo je.

Svoje dojmove o seminaru su podijelili i polaznici pa je tako njegovu važnost istaknula učenica eufonija drugog razreda osnovne glazbene škole Ana Kertez koja je prvi put polazila seminar.

– Na seminaru mi je bilo jako zabavno. Profesori su jako dragi i preporučila bih ovaj seminar svima, a ja ću se ponovno prijaviti i iduće godine – kazala je.

U sličnom je tonu nastavila učenica tambure drugog razreda osnovne glazbene škole Petra Eršetić koja je također prvi put polazila seminar kreativnog solfeggia.

– Bilo mi je jako lijepo. Naučila sam skladati pjesmicu za prvi i drugi glas. Kroz seminar sam stvorila nova prijateljstva te sam vidjela neke prijatelje koje dugo nisam. Najdraže mi je bilo to što smo svi bili opušteni. Jako sam se zabavila skladajući pjesme te druženjem s prijateljima. Ovaj prvi seminar ostat će mi kao jedno nezaboravno iskustvo, a druge godine ću se sigurno ponovno prijaviti – zaključila je.

Slušaj uživo
zatvori