Ponedjeljak, 8. srpnja 2024.

FOTO Učenici Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica održali tradicionalni božićni koncert u Pitomači

Božićni koncert održali su učenici Područne glazbene škole dr. Marijana Jergovića u Pitomači u Centru za kulturu Drago Britvić.

Božićni koncert otvorio je ravnatelj škole Damir Mihaljević istaknuvši kako svake godine Glazbena škola Jan Vlašimsky priređuje poseban ugođaj kojim se želi oplemeniti kulturni život Pitomače.

– Vrijeme je okupljanja obitelji i darivanja, i naša škola daruje ovaj koncert općini Pitomača na što sam vrlo ponosan. To je pokazatelj koliko naši učenici i profesori marljivo rade i djeluju na području glazbe. Ovo su divna i darovita djeca koja svoje umijeće pokazuju preko glazbe i Pitomača jednostavno mora biti ponosna što ima jednu takvu odgojno-obrazovnu ustanovu. Divno je vidjeti koliko Pitomača, načelnik Grgačić i njegovi suradnici podupiru našu glazbenu školu i trebamo što više u tome ustrajati kako bi kvaliteta škole bila što bolja – rekao je Mihaljević i svima zaželio sretne blagdane.

Dodajmo kako su na koncertu nastupili učenici od drugog do šestog razreda koji su za mnogobrojnu publiku izveli tradicionalne božićne te klasične pjesme uz klavir, trubu, harmoniku, flautu, violinu, brač i gitaru. Osim solo nastupa, nastupio je i zbor glazbene škole uz profesoricu Željku Bančić, djeca i mame iz glazbene igraonice te komorni sastavi gitare i harmonike, kao i brass ansambl.

zatvori