Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO U Pitomači održan tradicionalni humanitarni božićni koncert za SOS Dječje selo Hrvatska

U Centru za kulturu Drago Britvić u Pitomači jučer je održan humanitarni božićni gala koncert “Tiha noć”.

Povodom Adventa u Pitomači, u organizaciji Centra za kulturu Drago Britvić te pod pokroviteljstvom Općine Pitomača, održan je još jedan humanitarni koncert za djecu iz SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Tatjana Kaktić Stanić, ravnateljica Zavoda za socijalni rad pri Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, zahvalila je svima koji su na ovaj način dali šansu djeci bez adekvatne roditeljske skrbe da imaju jednake mogućnosti kao i sva ostala djeca.

– Sjajni izvođači, sjajan orkestar, sjajna voditeljica i sjajna publika te mi je izuzetna čast biti dio ovog skupa danas. Mi kojima je ovo životni poziv i koji se svakodnevno bavimo zaštitom i unaprjeđenjem zaštite najosjetljivije skupine, a to su djeca, izuzetno cijenimo kad svi ostali prepoznaju ovu potrebu. Vrijeme je obiteljskih druženja, radosti, veselja i davanja šanse svima i na tome vam hvala – rekla je Kaktić Stanić.

Svoje zadovoljstvo održanim humanitarnim koncertom iskazao je i Rajko Stilinović, ravnatelj Centra za kulturu Drago Britvić.

– Koncerte humanitarnog karaktera za SOS Dječje selo Hrvatska organiziramo već 17 godina i mislim da smo kroz ovaj program ispričali jednu priča koja je u vrijeme darivanja svima legla u srce. Ovo je samo stepenica da nastavimo dalje, uz jednaku, ako ne i bolju razinu kvalitete te da i dalje budemo na tragu pomoći djeci kojoj je to potrebno – zaključio je Stilinović.

Dodajmo kako su na koncertu nastupili Barbara Suhodolčan, Gabriela Šipek, Marko Vukes i Golden Strings Orchestra uz dirigenta Marka Sesara, dok je program vodila Ines Giba Jambrišak uz klavirsku pratnju Jana Stilinovića.

Spomenimo još da su koncertu nazočili i saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović i predstavnice SOS Dječjeg sela Hrvatska Danijela Kovačević i Tajana Mitrović.

zatvori