Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO U Koprivničko-križevačku županiju stigle tri nacionalne nagrade ‘Suncokret ruralnog turizma Hrvatske’

U Koprivničko-križevačku županiju stigle su tri nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”.

Naime, u prostorima Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije jučer je održana svečanost dodjele nagrada koju je organizirala Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo uz podršku Osječko-baranjske županije.

– I ove godine u Koprivničko-križevačku županiju su stigle tri vrijedne nagrade i to zlatna povelja u kategoriji “Moderna ruralna domaćinstva” koju je osvojila Kuća za odmor Japin breg, brončanu povelju u istoj kategoriji dobila je Holiday house Ved, dok je posebno priznanje u kategoriji “Projekti/Nositelji zaštićenih i marketinških oznaka” osvojilo Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Marijan Hrženjak – poručili su iz Službe ureda župana.

Podršku nagrađenima na svečanosti pružili su župan Darko Koren, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev te direktor Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček.

– Župan Koren nagrađenima je čestitao na prestižnim priznanjima kojima je potvrđeno da Koprivničko-križevačka županija sve više koristi svoje turističke potencijale što pokazuje i povećanje broja dolazaka te noćenja na našem području. Uz zahvalu na svemu što čine u promociji županijskog turizma, dodao je kako će Županija zajedno s Turističkom zajednicom i dalje biti snažna podrška u poticanju i razvoju kontinentalnog turizma kroz potpore i programe koji se provode dugi niz godina – kazali su.

Prigodnim riječima uzvanicima su se obratili i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić, predsjednica Hrvatske udruge za ruralni razvoj Klub članova Selo Dijana Katica, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Domagoj Mikulić i državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tonči Glavina.

Dodajmo kako je dodijeljeno više od 80 nagrada u osam kategorija, za koje je kandidirano 197 projekata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije, a još 10 kandidata prijavilo se za posebnu nagradu “Eduard Kušen”.

zatvori