Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO U Koprivničkim Bregima ove godine napravljena dva dječja igrališta, Kuzminski: Neka se djeca igraju, a mi ćemo im osigurati najbolje uvjete

Čak dva dječja igrališta otvorena su ove godine na području Koprivničkih Bregi.

Prvo igralište je otvoreno ljetos, a nalazi se pokraj Društvenog doma u Koprivničkim Bregima, dok je drugo otvoreno krajem studenog te se nalazi u sklopu Dječjeg vrtića Potočić u Koprivničkim Bregima.

Mato Kuzminski, načelnik Općine Koprivnički Bregi, naglasio je kako su kod igrališta u sklopu vrtića zamijenili već dotrajale i stare sprave.

– Sprave smo zamijenili u dvije faze sveukupne vrijednosti malo više od 58.000 eura od kojih smo od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobili pomoć malo manju od 30.000 eura – istaknuo je načelnik.

Dodao je kako su sprave koje su se nalazile kod vrtića bile u derutnom stanju.

– Zbog sigurnosti naše djece morali smo ih zamijeniti. Prilikom mijenjanja sprava odlučili smo postaviti i antistresnu podlogu, pješčanik i sve ostalo što je potrebno. Težište rada Općine stavljamo na djecu i mlade obitelji. Neka se djeca igraju, a mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći da imaju najbolje uvjete – kazao je Kuzminski.

Načelnik je istaknuo kako neće stati s izgradnjom dječjih igrališta.

– Do kraja mandata u planu je izgradnja igrališta u Glogovcu. Planiramo izgraditi isto igralište kao što je napravljeno u blizini Društvenog doma u Koprivničkim Bregima. Dužni smo napraviti to igralište zbog brojne male djece koja se nemaju gdje igrati. Postoji neko provizorno igralište. Dječje igralište mora biti sadržajno, odnosno sadržavati 10 do 15 sprava. Mora biti ograđeno, zbog zaštite i sigurnosti djece, ali i manje brige roditelja. Kad je igralište ograđeno, roditelj se može opustiti – kazao je načelnik.

Kuzminski je istaknuo kako će spomenuto igralište napraviti do kraja 2025. godine te da će sadržavat minimalno 10 sprava.

zatvori