Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO U Grabrovnici otvorena godišnja izložba članova Likovnog kluba Duga Pitomača

Godišnja izložba Likovnog kluba Duga Pitomača otvorena je u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici.

Umjetnici, članovi Likovnog kluba Duga iz Pitomače i ove su godine svoja umjetnička djela izložili na godišnjoj izložbi u Grabrovnici s ciljem kulturnog promoviranja pitomačkog kraja.

Matija Golubić, predsjednik Likovnog kluba Duga, istaknuo je kako je ovo 13. izložba članova kluba na kojoj je 35 autora pokazalo svojih 35 likovnih djela sa širokim rasponom motiva, tehnika i stila.

– Imamo 35 autora s 35 slika i to je za jedno malo mjesto poput Pitomače veliki uspjeh na koji trebamo biti ponosni. Naši vrijedni članovi bili su inspirirani svojim zavičajem pa je tu uvijek prisutna tema pejzaža koja prikazuje raznolikost našeg kraja. Svi motivi su prikazani na svoj način i jedinstveni su. Volio bih vidjeti još više zaljubljenika u kulturu i umjetnost, ali zahvalan sam svima koji prate naše djelovanje, rad i trud – rekao je Golubić.

Svi zainteresirani izložbu će moći posjetiti sve do 20. siječnja.

Dodajmo da je izložba realizirana uz potporu Općine Pitomača, Centra za kulturu Drago Britvić, Turističke zajednice općine Pitomača te Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića Grabrovnica.

zatvori