Subota, 28. rujna 2024.

FOTO U Đurđevcu završena obnova i opremanje Centra za osobe s invaliditetom, Janči: Po socijalnom standardu na razini smo Europske unije

U Đurđevcu je uspješno završen još jedan, treći u nizu velikih projekata iz socijalnog segmenta.

Naime, nakon izgradnje zgrade Maloga princa, Kuće podrške te dogradnje zgrade područnog ureda Zavoda za socijalni rad, održana je i završna konferencija projekta obnove i opremanja Centra za osobe s invaliditetom smještenog u središtu Đurđevca u bivšoj zgradi Gradske uprave. Provoditelj projekta pritom je Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac, a partneri u provedbi su Grad Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac, izvijestili su iz đurđevačke Gradske uprave.

Dodali su kako je riječ o projektu kojim će u cilju deinstitucionalizacije biti osiguran smještaj za 32 osobe u organiziranom stanovanju, a sveukupno 141 infrastrukturna jedinica služit će i u svrhu dopune usluga poludnevnog i dnevnog boravka za osobe s invaliditetom te starije i nemoćne.

Voditeljica projekta Jelena Kokotić naglasila je da je ukupna vrijednost projekta 1.968.477,63 eura, a u 100-postotnom iznosu osigurana su sredstva iz europskih fondova i to putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

– Đurđevac je grad koji je po socijalnom standardu na razini Europske unije i zadovoljava sve kriterije za dodjelu europskih sredstva u tom segmentu. Čestitam svima koji su radili na ovom projektu, svim partnerima i suradnicima. Predstoji nam velik posao u uspostavi rada ovog objekta, a potom i realizaciji idejno povezanog projekta Centra za starije osobe čija provedba tek slijedi – rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i naglasio da je Grad za ove projekte uspješno osigurao 11 milijuna eura.

Slušaj uživo
zatvori