Nedjelja, 28. srpnja 2024.

FOTO Tradicionalnim godišnjim koncertom Puhački orkestar DVD-a Đurđevac obilježio dvadeset godina djelovanja

Cjelovečernji godišnji koncert Puhačkoga orkestra DVD-a Đurđevac ispunio je sva očekivanja publike.

Vrsni domaći glazbenici pomlađenog sastava, a inače višestruko nagrađivani na puhačkim smotrama i natjecanjima, ovim su koncertom pred mnogobrojnom đurđevačkom publikom obilježili i 20 godina nastupanja, poručuju iz Grada Đurđevca.

Za ovu jedinstvenu cjelovečernju glazbenu poslasticu ponudili su neobično bogat repertoar i njime zadovoljili najrazličitije glazbene ukuse.

– Vođeni dirigentom Božom Škurdijom izvodili su skladbe za puhače, poznate teme iz filmske glazbe te rock i pop uspješnice. Priliku za nastup dobili su i gosti, a ove godine to su bili izvrsni članovi zbora Osnovne škole Đurđevac pod vodstvom Kristine Benko Markovica, duhoviti članovi Udruge Sigečko srce i Kulturno-umjetničkog društva Gruntovec te domaći glazbenik Pero Kožar – istaknuli su.

Na uspješno odrađenom koncertu čestitke glazbenicima uputili su gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik orkestra Dražen Krčmar i dirigent Božo Škurdija.

– U gradu Đurđevcu stalno se nešto događa, a sve udruge su aktivne. Ljudima je stalo pokazati koliko su kreativni i dobri u onome što rade te na što koriste svoje slobodno vrijeme. Čestitam i zahvaljujem svima na tome – rekao je gradonačelnik Janči.

zatvori