Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO: PROSINAC U GRADU U Virovitici prvi puta uprizorene žive jaslice, Kirin: Ovo je još jedna lijepa obiteljska priča u Virovitici

Scenski prikaz Isusovog rođenja predstavili su učenici Katoličke osnovne škole u Virovitici ispred Župne crkve svetog Roka.

Tako su brojni mještani i posjetitelji susjednih općina imali priliku po prvi puta u Virovitici uživati u scenskom prizoru živih jaslica. Sveta obitelj, mudraci, pastiri, anđeli i domaće životinje bili su samo dio predstave koju su za sve okupljene dočarali učenici Katoličke osnovne škole u Virovitici.

Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, iskazao je veliko zadovoljstvo prikazom živih jaslica te istaknuo njihovu posebnost.

– Ovo je atrakcija, ne samo zbog prikaza u vezi najljepšeg blagdana Božića, već i zbog djece koja po prvi puta ovdje u gradu vide žive životinje i prikaz jaslica koje su do sada možda vidjeli samo na televiziji. Bake, djedovi, roditelji i djeca, svi su došli kako bi dali svoj doprinos i jako puno ljudi se angažiralo kako bi napravili ovaj ugođaj tako da je ovo ponovno jedna lijepa obiteljska priča u Virovitici – rekao je Kirin.

Samu ideju i organizaciju živih jaslica komentirala je direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Tamara Štefanec.

– U sklopu ovogodišnje manifestacije Prosinac u gradu došlo je do jedne divne suradnje zbog koje smo po prvi puta odlučili organizirati žive jaslice, i to na inicijativu virovitičkih franjevaca. Ove žive jaslice posebne su zbog cijele naše priče jer su se s voljom, velikim smiješkom i idejama uključili svi dionici što kod nas, nažalost, još uvijek nije čest slučaj i zbog toga nam je srce puno – zaključila je Štefanec i naglasila da su žive jaslice organizirane u pet prikaza te je sljedeći prikaz u četvrtak, 21. prosinca u 10:30 sati.

Dodajmo kako su žive jaslice predstavljene u organizaciji Grada Virovitice, Turističke zajednice grada Virovitice i Franjevačkog samostana u Virovitici.

zatvori