Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Predivna gesta đurđevačkih osnovnoškolaca, prikupili su igračke i slikovnice za pedijatrijski odjel koprivničke bolnice

Učenici Osnovne škole Đurđevac prikupili su igračke i slikovnice za pedijatrijski odjel koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek.

Naime, početkom prosinca đurđevačka škola je organizirala akciju prikupljanja plišanih igračaka, slikovnica i društvenih igara na inicijativu bivših učenica Veronike Marije Lacković, Laure Šiptar, Tanje Hegedušić i Kristine Zeko u dogovoru s odjelom pedijatrije, objasnili su u đurđevačkoj Gradskoj upravi.

– Cilj ove akcije bio je uljepšati nadolazeće božićne blagdane djeci koja se liječe na pedijatrijskom odjelu koprivničke bolnice, a akcija je rezultirala velikim odazivom učenika i njihovih roditelja – naglasili su.

Učenici su tako prikupili brojne igračke, slikovnice i društvene igre koje su inicijatorice ove akcije spakirale u 120 poklon paketa za djecu koja će tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana boraviti u koprivničkoj bolnici.

– Dvije velike kutije pune igračaka, slikovnica i društvenih igara ostaju na pedijatrijskom odjelu kako bi se djeci koja su na bolničkom liječenju uljepšao boravak u bolnici. Ostatak prikupljenih igračaka donirat će se Županijskoj bolnici u Čakovcu i Paviljonu za djecu Sv. Marko Križevčanin u Križevcima – zaključili su u Gradu Đurđevcu.

zatvori