Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Počelo je putovanje kroz vrijeme čarolijom adventa, otvoren je Srednjovjekovni božićni sajam

Počelo je putovanje kroz vrijeme božićnom čarolijom adventa.

Naime, svoja vrata na koprivničkom Trgu dr. Leandera Brozovića otvorio je Srednjovjekovni božićni sajam.

Kako je rečeno, riječ je o jednoj potpuno drugačijoj božićnoj priči – onoj drevnoj i zaboravljenoj, bez mnoštva svjetlucavih lampica, bez djeda mraza, bez plastike, bez orašara, ali s orasima, lješnjacima, jabukama, svijećama, fenjerima, bakljama, pećima na drva, srednjovjekovnim obrtnicima i putujućim trgovcima, srednjovjekovnom kupkom i tavernama sa svjetski originalnim jelima i pićima poput Koprivničkog božićnog piva, vina ili gina s koprivom te egzotičnog srednjovjekovnog hipokrasa čiju besplatnu degustaciju pripremaju Koprivnički mušketiri i haramije.

Treće izdanje ovog sajma donosi više od 50 objekata ugostitelja, starih zanata, izlagača i obrtnika od kojih neki stižu iz Slovenije, Rumunjske i daleke Venezuele.

Podsjetimo, u parku ispred Muzeja grada Koprivnice, posjetitelji će potpuno besplatno vikendima do 30. prosinca moći uživati u mnogobrojnim atrakcijama i bogatom programu.

Bit će tu putujući trgovci, vatreni show koji spremaju Koprivnički mušketiri i haramije, dvorske lude, žongleri i lakrdijaši, srednjovjekovna kupka, svjećari i krznari te alkemičari i rakijaši, a sajam će obilovati domaćim odnosno proizvodima podravskih obrtnika, a sve to uz nezaobilaznu gozbu prigodnih delicija i pečenja, slastica koje spremaju kuhari i pekari na sajmu.

Spomenimo da su svečanom otvorenju uz direktora Turističke zajednice grada Koprivnice Renata Labazana nazočili i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Koprivnice te Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije.

Djelić atmosfere donosimo u fotogaleriji.

zatvori