Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO: PALA OSMORKA Policija im zaplijenila više od dva kilograma trave, vatreno oružje i streljivo

Više od dva kilograma marihuane te vatreno oružje i streljivo oduzeli su policijski djelatnici od osmorice osumnjičenih.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su kako je zapljena epilog višemjesečnog kriminalističkog istraživanja nad osam osoba s križevačkog i zagrebačkog područja.

Naime, u policiji sumnjaju da su muškarci starosti 24, 27, 24, 24, 44, 38, 29 i 23 godine počinili veći broj kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama te omogućavanja trošenja droga.

– Zbog sumnje da se osumnjičeni bave preprodajom droge, policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru obavili pretrage osoba, stanova i vozila te je pronađeno nešto više od dva kilograma droge marihuane, manja količina sjemenki nalik na sjemenke tipa droga, četiri digitalne vage, metalna drobilica, pištolj, dvije puščane cijevi, tri spremnika za automatsku pušku, 1.482 komada raznog streljiva, 17 mobilnih uređaja, SIM kartice i nosači SIM kartica i druge predmeti, koji su oduzeti – istaknuli su u policiji.

Dodali su kako je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama i omogućavanja trošenja droga protiv osumnjičenika podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i bit će predani pritvorskom nadzorniku.

Nadalje, zbog pronađenog i oduzetog oružja i streljiva policijski službenici provode daljnje kriminalističko istraživanje.

zatvori