Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Održane tri radionice za snimanje filma u okviru projekta ‘Regional synergy for new cinema going experience’

Aktivnosti u okviru projekta "Regional synergy for new cinema going experience", financiranom u okviru programa Collaborate to Innovate, zahvaljujući udruženju Europa Cinemas, održavat će se u kinu Velebit sve do 15. lipnja 2024. godine

Prve tri od planiranih pet radionica za srednjoškolce u okviru projekta “Regional synergy for new cinema going experience” održane su tijekom prosinca, u suradnji s Obrtničkom školom Koprivnica.

Cilj provedenih radionica provedenih kroz tri modula bio je educirati učenike o osnovnim teorijskim filmskim pojmovima (od filmskog kadra, filmskog plana, kuta snimanja, scenarija i sinopsisa, do pojmova montaže, produkcije, postprodukcije) i u praktičnom dijelu educirati za snimanje šest kratkih filmova koji će se prikazivati srednjoškolcima u partnerskim zemljama: Mađarskoj, Sloveniji i Srbiji, ali koji će biti prikazani i u koprivničkom kinu Velebit. Radionice je održala montažerka Maida Srabović.

Osim ovih radionica, slijede radionice vezane uz gaming i nacionalnu kinematografiju, a upravo je u tijeku i odabir dva hrvatska dugometražna filma koja će biti prikazana srednjoškolcima u partnerskim zemljama.

Nositelj projekta je Otvoreni univerzitet Subotica (Bioskop Eurocinema), a partnerske organizacije su kino Belvárosi Mozi iz Mađarske, Mestni Kino Ptuj iz Slovenije i kino Velebit iz Koprivnice.

zatvori