Petak, 10. svibnja 2024.

FOTO Održan domjenak Grada Đurđevca, Janči: Na razini smo europskog grada pogodnog za život svih stanovnika

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskoga vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković organizirali su tradicionalni domjenak i druženje za kraj još jedne uspješne godine.

Uz gradske vijećnike, svečanom druženju prisustvovali su predstavnici gospodarskog, kulturnog, sportskog, društvenog i javnog života grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije te suradnici i poslovni partneri, poručili su iz đurđevačke Gradske uprave.

Rezimirajući 2023. godinu gradonačelnik Hrvoje Janči naglasio je da je Đurđevac od 2014. godine po kontinuiranoj uspješnosti u povlačenju europskih sredstava deveti u Republici Hrvatskoj čime je uspio podići i doseći prosjek europskog standarda u svim segmentima gospodarskog, društvenog, socijalnog i komunalnog života.

– Dostigli smo prosjek Europske unije i imamo razinu europskog grada pogodnog za život svih kategorija stanovnika i svih dobnih skupina. To ne bi bilo moguće bez naših ljudi, bez brojnih pojedinaca, udruga, institucija i naših prijatelja diljem Hrvatske kojima je stalo da se naš grad kontinuirano razvija – rekao je.

Željko Lacković je istaknuo kako je Đurđevac poželjno mjesto za život i stvaranje budućnosti.

– U Đurđevcu se ne moramo brinuti za radna mjesta i za budućnost jer živimo na takvom prostoru, između Drave i Bilogore, gdje su ljudi uvijek znali živjeli u skladu s prirodom. Europska komisija s novom uredbom o obnovi prirode daje nam dodatnu priliku za napredak i razvoj. Moramo se pobrinuti da našoj djeci i unucima ostavimo zdravo okruženje – poručio je.

Dodajmo kako je sve prisutne goste pozdravila i ravnateljica Muzeja grada Đurđevca Edita Janković Hapavel, a prigodnim božićnim napjevima domjenak su obogatile članice Ženskog vokalnog sastava Đurđevčice.

zatvori