Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Odgođeno otvaranje mosta koji povezuje Koprivničke Brege i Koprivnicu, Kuzminski: Zbog vremenskih uvjeta izvođači ne mogu završiti posao

Stanovnici općine Koprivnički Bregi, ali i svi koji svakodnevno prometuju Koprivničkim Bregima još će neko vrijeme morati ići zaobilaznim, makadamskim putem prema Koprivnici.

Naime, kako nam je to potvrdio Mato Kuzminski, načelnik Općine Koprivnički Bregi, most koji spaja ovu općinu i Koprivnicu još će neko vrijeme biti izvan funkcije zbog vremena koje je odgodilo otvaranje mosta.

– Most je trebao biti pušten u promet do kraja studenog, no zbog vremenskih uvjeta izvođači radova nisu u mogućnosti napraviti završne radove. Most je dovršen i potrebno je samo staviti asfaltni sloj, no za to je potrebno suho vrijeme i temperatura mora biti viša od pet stupnjeva – kazao je načelnik te istaknuo kako će most biti otvoren čim to vremenske prilike dopuste.

Prošlog tjedna s načelnikom smo obišli radove proširenja mosta, a Kuzminski je istaknuo kako je Općina trebala financijski participirati u proširenju mosta s 200.000 kuna, no ovaj iznos ipak je preusmjerila u druge projekte.

– Moram zahvaliti Dragutinu Guzaliću, ravnatelju Županijske uprave za ceste, i Vesni Remenar koji su omogućili proširenje našeg mosta tako da više nećemo imati problema sa zaustavljanjem prometa. Općina je trebala participirati u obnovi s 200.000 kuna, ali zahvaljujući ŽUC-u i njihovim sredstvima koja su nas oslobodili participacije spomenuti iznos preusmjerili smo u druge projekte u općini. Tako je 100.000 kuna preusmjereno u asfaltiranje pješačkih staza, dok je drugih 100.000 preusmjereno za kupnju LED rasvjete – naglasio je načelnik.

Dodao je kako će se za iduću godinu u proračunu osigurati 25.000 do 30.000 eura s kojima će Općina stajati na raspolaganju ŽUC-u po pitanju obnavljanja županijskih cesta na području općine.

– Proširenje mosta znači izuzetno puno. Riječ je o mostu koji povezuje našu općinu s Koprivnicom, a koji je bio sužen te se njime nije moglo voziti u oba smjera. Ovim proširenjem napokon ćemo imati nesmetan promet mostom i znatno će se poboljšati sigurnost sudionika u prometu – zaključio je Kuzminski.

zatvori