Petak, 1. ožujka 2024.

FOTO Korisnici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju održali prodajnu izložbu povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Izložba pod nazivom “Aktivni u zajednici” održana je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica.

Članovi Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju za ovu izložbu izradili su razne blagdanske proizvode te pripremili božićne kolače i tombolu.

– U ovom asortimanu više je blagdanskih poklona, ali i proizvoda od keramike, drveta, kartona, no tu su i naše popularne torbe i biljke jer smo se ove godine počeli baviti i vrtlarenjem. Imamo i božićne kolače te tombolu koju svaki posjetitelj može kupiti i svaka je dobitna, uglavnom za svakoga ponešto. Ovom izložbom želimo pokazati naše radove te prodati naše proizvode i tako potpomoći našoj učeničkoj zadrugi – rekla je ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Stanislava Đurđević.

Korisnici i članovi Centra u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica tradicionalno obilježavaju Međunarodni dan osoba s invaliditetom, a ove godine slave i 30 godina postojanja.

– Međunarodni dan osoba s invaliditetom oduvijek se obilježavao s ciljem da su osobe s invaliditetom aktivni članovi društva. Naš cilj je da se naši korisnici što više uključe u našu zajednicu, da prepoznaju ono što radimo, da vide naše radove i proizvode, sve ono što vrijedno osmišljavamo i oko čega se trudimo. Ove godine slavimo i 30 godina za što smo pripremili posebna iznenađenja – zaključila je Đurđević.

Dodajmo kako su izložbu podržali i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Vlasta Honjek-Galinec i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Nikola Slavić.

zatvori