Petak, 10. svibnja 2024.

FOTO Koprivnički rukometaši pobjedama i porazima obilježili protekli vikend, seniori ostvarili pobjedu u Zagrebu

Tri ekipe Rukometnog kluba Koprivnica odigrale su utakmice proteklog vikenda.

Nakon poraza u prošlom kolu seniori Rukometnog kluba Koprivnica gostovali su u Zagrebu kod Medveščaka. Utakmica je završila pobjedom Koprivničanaca te rezultatom 19:34.

– Utakmica je počela u odmjeravanju snaga kao i svaka druga, a kada je to odmjeravanje završilo sredinom prvog poluvremena radimo seriju 6:0 te odlazimo na sedam pogodaka prednosti. Jednostavno igrači Medveščaka nisu mogli fizički pratiti našu igru pa je rezultatska razlika konstantno rasla. Ostatak utakmice trener Turk dao je priliku i kadetima koji nadopunjuju seniorsku ekipu i skupljaju dragocjeno igračko iskustvo kako bi konstantno napredovali. Činjenica da je prosjek starosti naše ekipe na terenu u drugom poluvremenu bio točno 18,3 godina, dovoljno govori kakvu budućnost imamo i očekujemo – poručili su iz kluba.

Posljednje kolo seniora je u nedjelju kada dočekuju ekipu Marofa u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo s početkom u 17 sati.

Dječaci kategorije U-15, odnosno mlađi kadeti, nastupili su u Bjelovaru, a na rasporedu su bile utakmice protiv ekipa Bjelovara 1 i 2. U prvoj utakmici protiv ekipe Bjelovar 1 upisali su poraz, a rezultat je bio 22:17. U drugoj utakmici uspjeli su sve preokrenuti i pobijediti rezultatom 27:23.

– U prvoj utakmici odlično otvaramo prvo poluvrijeme gdje imamo konstantno vodstvo te krajem poluvremena nikako da odemo u prednost, iako smo imali priliku u tri napada. Drugo poluvrijeme Bjelovar okreće rezultat u svoju korist. Kad tome pribrojimo neobjašnjive i početničke greške u obrani koje su rezultirale isključenjima, poraz je očekivano upisan. U takvom stanju duha ušli smo u drugu utakmicu koju smo baš kao ekipa Bjelovara 1 protiv nas okrenuli u svoju korist tek u drugom poluvremenu i upisali ipak očekivanu pobjedu. Na kraju ostaje žal za propuštenom prilikom da se uzmu sva četiri boda, ali u sportu se uvijek nešto pita i protivnika – istaknuli su.

Dodajmo kako su se proteklog vikenda natjecali i dječaci ekipe U-11 te su odigrali dvije utakmice.

– Ekipa je uvjerljivo najmlađa u ligi te skuplja dragocjeno iskustvo. Ovaj su vikend gostovali u Vidovcu gdje su upisali dva poraza od ekipa Vidovca i KTC-a. Bolest je učinila svoje te nas je otputovalo samo 10 od planiranih 16 igrača. Dvije utakmice za redom i mala mogućnost rotacije igrača učinile su svoje te su porazi bili neizbježni. Čestitamo dečkima na borbi i neposustajanju kad je najteže – zaključili su.

Dodajmo kako je pred najmlađim članovima kluba još ostalo posljednje kolo jesenskog dijela prvenstva, a 17. prosinca dočekat će vršnjake iz Garešnice i Daruvara.

zatvori