Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Humanitarni koncert u spomen na maestra Krešu Lukačića, Blažek: Prikupljena sredstva namijenjena su za kupnju ultrazvučne sonde

Humanitarni koncert “10 godina bez maestra Kreše Lukačića” održat će se 27. prosinca u Sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica.

Kazao je tako uime organizatora Krešimir Blažek na konferenciji za medije povodom najave koncerta u prostorijama Županijske uprave. Istaknuo je i kako je sve organizirano na inicijativu bivših članova Tamburaškog orkestra Kulturno-umjetničkog društva Podravka i obitelji Lukačić, a s plemenitim ciljem.

– Sva prikupljena sredstva bit će usmjerena prema Ligi protiv raka Koprivničko-križevačke županije, odnosno za nabavku ultrazvučne sonde koja je neophodna u svakodnevnom radu Lige i Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek. Vjerujemo kako će dvorana Srednje škole Koprivnica biti ispunjena štovateljima Kreše Lukačića koji je zadužio, ne samo našu županiju, nego je svojim uspjesima u tamburaškoj glazbi polučio velike uspjehe – kazao je.

Snimio Valentino Štefanek.

Blažek je dodao i kako postoji puno razloga zbog kojih se koncert organizira, ali da je najvažnije čuvati uspomenu na maestra Lukačića koji je preminuo na Badnjak 2013. godine.

Uime obitelji obratio se Marko Lukačić te pojasnio kako je došlo do ponovnog okupljanja orkestra.

– Tamburaški orkestar više ne postoji pa sam se tako dosjetio kako bih mogao okupiti stare članove pod ravnanjem maestra Jurice Hrenića. U dogovoru s gospodinom Blažekom obratili smo se Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji te su nam oni odlučili pomoći u svemu. Nadalje, došlo je i do suradnje s Ligom te smo odlučili da bi bilo najbolje uložiti u prijenosnu ultrazvučnu sondu – rekao je.

Snimio Valentino Štefanek.

Na koncertu će uz Tamburaški orkestar KUD-a Podravka nastupiti i Tamburaški sastav Slavonske lole, Tamburaški sastav Pleteri, Tamburaški sastav Cure iz centra, Tamburaški sastav Harme, Tamburaški sastav Tamburaši bez imena, Tamburaški sastav Mjesečina, vokalni sastav Folklornog ansambla Koprivnica te solisti Jelena Košutić i Renato Glavak.

– Program smo pokušali složiti na najbolji mogući način te se nadamo da će građani biti zadovoljni koncertom, ali svakako je bit da se pomogne nekome drugome – zaključio je Lukačić.

Potpredsjednik Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije Željko Odobašić pojasnio je na koji način će se koristiti sonda.

– Ovako ćemo određenim pacijentima moći lakše doći do dijagnoze te će se dijagnostička obrada usmjeriti tamo gdje će se brže i točnije doći do dijagnoze. Naši će se pacijenti onda lakše i efikasnije liječiti. Prednost sonde je i to što je mobilna i može se koristiti na različitim radilištima unutar bolnice, uz krevet pacijenta ili u ambulanti – rekao je.

Snimio Valentino Štefanek.

Uime braniteljskih udruga obratio se Robert Vulić koji je poručio da će braniteljske udruge biti zadužene za tehnički i operativni dio koncerta te da će pomagati građanima s invaliditetom da sigurno uđu u dvoranu.

Snimio Valentino Štefanek.

Dodajmo kako su zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž i zamjenik župana Ratimir Ljubić pozvali sve da se pridruže humanitarnom koncertu.

Snimio Valentino Štefanek.

U dvorani Srednje škole Koprivnica humanitarni koncert održat će se u 19 sati, a cijena ulaznice iznosi pet eura te se može kupiti u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić, na Bazenima Cerine, u Hotelu Podravina, u Šarenom Dućanu ili u Foto Lenišću.

zatvori