Nedjelja, 16. lipnja 2024.

FOTO Gradonačelnik Mišel Jakšić održao prijam za uspješne sportaše koprivničkih osnovnih i srednjih škola

U prostoru Gradske vijećnice gradonačelnik Mišel Jakšić upriličio je prijam za učenike i mentore koprivničkih osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili izvrsne sportske rezultate na državnoj razini.

Učenici Osnovne škole Braća Radić osvojili su u konkurenciji od 1.000 osnovnih škola treće mjesto prema ostvarenim rezultatima na državnim i međunarodnim natjecanjima. Mladi šahisti Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski u studenome postali su državni prvaci ostavivši iza sebe 23 ekipe iz svih krajeva Hrvatske, dok je Gimnaziji Fran Galović dodijeljena nagrada za drugo mjesto u konkurenciji 430 srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Dodajmo kako su mladi gimnazijalci postali i državni šahovski prvaci.

– Lijepo je znati da naše osnovne i srednje škole ostvaruju fantastične sportske rezultate. Činjenica je i da Koprivnica ne spada među veće hrvatske gradove, niti u sportske centre pa je tako ovo i velika vrijednost – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Izvrsnim šahistima na osvajanju dvostruke krune čestitao je i predsjednik Šahovskog kluba Podravka Hrvoje Matijević.

– U protekloj školskoj godini Grad Koprivnica financirao je izvannastavne aktivnosti u školama kojima je osnivač u ukupnom iznosu od 34.804 eura, dok se za sport na području grada putem Zajednica športskih udruga grada Koprivnice izdvaja preko 1,2 milijuna eura. Također, u prošloj školskoj godini sufinancirani su programi izvannastavnih aktivnosti na temelju prijedloga povjerenstva svake škole koje je predložilo i koliko se sati sufinancira pojedina aktivnost – istaknuli su iz Grada Koprivnice.

Dodajmo kako je bruto cijena sata za nastavnika 13.27 eura što ukupno omogućava preko 2.600 školskih sati izvan nastavnih aktivnosti.

zatvori