Nedjelja, 28. srpnja 2024.

FOTO Grad Đurđevac blagdanskim poklonima razveselio djecu te starije i potrebite građane

Podijeljeni su prehrambeni poklon paketi kojima su zaposlenici Grada Đurđevca, gradskih ustanova i tvrtki uljepšali božićne i novogodišnje blagdane svojim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Prigodni pokloni podijeljeni su domovima za starije i nemoćne osobe, udomiteljskim obiteljima djece i odraslih s područja grada Đurđevca, štićenicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, Udruzi Mali princ, Odjelima za djecu s teškoćama u razvoju te socijalno ugroženim pojedincima, izvijestili su iz đurđevačke Gradske uprave.

Dodali su da su božićni pokloni ove godine ipak najviše razveselili one najstarije, bolesne i teže pokretne građane koji spadaju u rizičnu skupinu kojima su paketi omogućili da ostanu doma i izbjegnu gužvu u trgovinama te da sačuvaju svoje zdravlje.

– Drago mi je što smo već tradicionalno i ove godine uspjeli podijeliti pakete najpotrebitijim građanima te ih tako razveseliti. Ovim putem želim svima sretne i blagoslovljene blagdane, da ih provedu u miru i ono najvažnije, da čuvaju svoje zdravlje – rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

U Gradu Đurđevcu su zaključili da su ovom akcijom u blagdansko vrijeme ukazali na svoju društveno-socijalnu ulogu kojoj je cilj potaknuti i ostale udruge i građane na međugeneracijsku solidarnost i brigu prema drugima.

zatvori