Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Generacija iz Pitomače proslavila jubilarnu 30. obljetnicu uspjeha na Turbo Limač Showu, Rengel: To je uspomena za cijeli život

Popularni Turbo Limač Show bila je dječja zabavna emisija u kojoj su se učenici šestih razreda osnovne škole natjecali u raznim igrama, a vodio ju je Siniša Cmrk.

U Turbo Limač Showu 1993. godine sudjelovao je i 6.a razred Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača koji je mnogima ostao u pamćenju kao posebna generacija iz Pitomače koja je stigla do finala popularnog dječjeg showa.

– Naš prvi susret bio je protiv ekipe Gorani koji su do tada bili najbolja ekipa s otprilike pet pobjeda. Ukrali smo im tu titulu, borili smo se još devet puta i ostvarili sedam pobjeda. Osmi put smo odigrali protiv starijih članova HTV-ove ekipe sportske redakcije nakon što je jedna dječja ekipa morala odustati i tu smo izgubili jedan razlike jer se show morao završiti, a mi nismo popuštali. Završili smo kao drugoplasirana ekipa te godine i ponosni smo na to – rekao je kapetan ekipe Marijan Rengel.

Svoj veliki uspjeh 30 godina kasnije ova posebna ekipa proslavila je zajedničkim gledanjem prve epizode nastupa na showu te čitajući uspomene iz dnevnika.

– Želimo se prisjetiti te borbe, tih klinaca i emocija. To je uspomena koja ostaje za cijeli život i ova povezanost između nas je drugačija jer smo ju stekli borbom jedni za druge. Puno smo naučili tijekom sudjelovanja na tom showu, prvenstveno da hrabre prati sreća, ali i da ne možeš svaki put pobijediti i da nepravda postoji, ali to je život. Kao kapetan, trudio sam se motivirati ekipu da bude što kvalitetnija i smatram da svatko od nas, od navijača pa do igrača, nosi svoj dio u onome što smo mi ostvarili – govori Marijan.

Potencijal ovih učenika 30 godina ranije prepoznala je bivša ravnateljica Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača Katarina Šimić koja ih je tada i prijavila na Turbo Limač Show.

– Tada nisam mogla prijaviti svoje sedmaše kojima sam bila razrednica, ali sam prepoznala koliko su ovi učenici iz tadašnjeg 6.a bili dobar razred i kolektiv. Provodila sam s njima svaki dan i neumorno smo vježbali sve one igre koje su bile na showu, od umnih igara do igara spretnosti. Bili smo jako zagrijani, poletni, nikada nismo htjeli odustati i vodio nas je naš sportski duh. Imali smo puno navijača i svakodnevno smo dobivali poštu mlađih i starijih ljudi iz Bosne, Srbije i Hrvatske koji su bodrili jednu malu Pitomaču koju se danas, puno godina kasnije i dalje povezuje s Turbo Limač Showom baš zbog ove ekipe – zaključila je Šimić.

zatvori