Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO: DOGRADNJA BRAĆE RADIĆ Ostriž: Počinjemo s projektiranjem, sredstva su osigurana, natječaj za gradnju očekujemo iduće godine

Putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti odobreno je 100-postotno financiranje za nadogradnju koprivničke Osnovne škole Braća Radić.

Sjajna je to vijest koju je Dravi.info komentirala zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– Naše idejno rješenje koje smo prezentirali u Ministarstvu znanosti i obrazovanja je ocijenjeno izvrsnim i ovom prilikom zahvaljujem projektantima koji su doista napravili najbolje moguće rješenje koje je bilo optimalno što se tiče troškova, a i prostora – istaknula je Ostriž.

>> FOTO Osnovna škola Braća Radić ide u veliku nadogradnju

Radi se zapravo o 2.600 kvadratnih metara novog školskog prostora koji će činiti učionice, nova dvodijelna sportska dvorana i vanjski sportski tereni.

– Time će se stvoriti uvjeti za jednu smjenu za našu najveću koprivničku osnovnu školu za svih 36 razrednih odjeljenja s blizu 1.000 učenika – nastavila je Ostriž.

Otkrila je i što dalje slijedi u ovom projektu.

– Sad dalje ide projektiranje, to smo isplanirali u proračunu za 2024. godinu, a čim projekti budu gotovi raspisuje se natječaj za gradnju. Nadamo se da će to biti u drugoj polovici 2024. godine – zaključila je.

zatvori