Petak, 17. svibnja 2024.

Đurđevac na devetom mjestu po povlačenju europskih sredstava, Janči: Podižemo standard u svim segmentima

Prema podacima Ministarstva financija o konsolidiranim proračunima od 2014. do 2022. izdvojeni su hrvatski gradovi koji su u proteklih devet godina iskoristili najviše europskog novca za realizaciju svojih projekata.

Na tom je popisu Grad Đurđevac zauzeo visoko deveto mjesto u konkurenciji cijele Hrvatske, a odlična pozicija ostvarena je s obzirom na ukupno povučena EU sredstva po glavi stanovnika u iznosu od 8.608,33 kuna.

Poručili su to iz đurđevačke Gradske uprave i dodali da se i prošle godine Đurđevac našao u skupini gradova koji su povukli najviše europskog novca i to s 2.261,70 kuna po stanovniku.

– Grad Đurđevac uspješnim korištenjem EU sredstava podiže standard u svim segmentima – od predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja preko gospodarstva, opremanja poduzetničke zone i inkubatora, javne, komunalne i sportske infrastrukture te socijalnih usluga. Najnoviji projekti usmjereni su na brigu za starije i socijalno ugrožene sugrađane i ozelenjivanje zelenih površina. Naš cilj i vizija je da Đurđevac kao uspješan, moderan i održiv grad bude pogodan za život i mladima i starima te da svaki građanin može ostvariti svoje potencijale. Želimo da se ovdje može školovati, a kasnije raditi i dobro živjeti – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči zadovoljan rezultatima kontinuiranog uspješnog povlačenje EU sredstava.

Tom prilikom je čestitao i maloj, ali uspješnoj ekipi u Gradskoj upravi koja radi na pripremi i provedbi projekata te uspješnom povlačenju europskog novca za realizaciju zacrtanih projekata i razvoj grada Đurđevca.

zatvori