Subota, 4. svibnja 2024.

Državni proračun na tapeti SDP-ovaca, Golubić i Jakšić nezadovoljni načinom na koji se Koprivničko-križevačka županija bori za naše projekte

Članovi SDP-a Koprivničko-križevačke županije jučer su sazvali konferenciju za medije na kojoj su izrazili nezadovoljstvo zastupljenosti naših projekata u državnom proračunu za iduću godinu.

Konferenciju je vodio čelnik županijskog SDP-a Tomislav Golubić.

– Evidentno je da u tom proračunu, što se tiče poplava koje su se desile u ljeti, nema ni sanacije nasipa, ni praonice vagona Botovo, nema ni uređenja infrastrukture oko Drave odnosno u općinama koje su bile pogođene tim poplavama. Podravske brze ceste koja bi povezala Koprivnicu, Varaždin, Viroviticu i Osijek nema, baš kao što nema ni brze ceste od Kloštra Podravskog prema Koprivnici i Mađarskoj – kazao je Golubić.

Poražavajuće je i da je izgradnja RCGO-a Piškornica spomenuta u samo jednoj rečenici, i to da sredstva za projekt nisu osigurana.

– To definitivno znači da svi oni dogovori koje su imali Uprava Piškornice i koprivničko-križevački župan Darko Koren vezano za osiguranje dodatnih 50-ak milijuna eura koji fale da bi se projekt završio nije ništa dogovoreno, sredstva nisu osigurana. Opravdano možemo izraziti strah da će na kraju tih 50 milijuna eura morati platiti građani četiriju županija koje su osnivači Piškornice – istaknuo je Golubić.

Na pressici je bio i gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić koji je ipak iznio jednu pohvalu Darku Soboti koji se izborio za to da se u državnom proračunu nađe novca za izgradnju učeničkog i studentog doma u Koprivnici. Dodao je da je on sam podnio amandman za nastavak brze ceste do Koprivnice, no on je odbijen.

– Činjenica je i da je odgovor na taj amandman bio vrlo zanimljiv s obzirom na to da je početak odgovora bio „Radovi na cesti za Kloštar Vojakovački su počeli u listopadu 2022. godine“, iako svi znamo da su počeli godinu dana poslije. odgovor koji dalje slijedi – Eto sad se napravilo idejno rješenje, ide se u smjeru idejnog projekta, riješeno je nešto što se tiče oko studije utjecaja na okoliš, svašta nešto se od papira priprema, ali nema jasnog i konzistentnog odgovora zašto ne postoji stavka – zaključio je Jakšić.

Konstatirao je još da je Županija mora biti agresivnija i proaktivnija u borbi za naš kraj jer je uvidio da pojedine županije puno lakše guraju svoje projekte u državni proračun jer dolaze iz redova vladajuće većine.

zatvori