Nedjelja, 28. travnja 2024.

DOBRA VIJEST U Koprivnici uskoro dežurni zubar

Pacijenti s područja Koprivničko-križevačke županije koji su zbog zubobolje dosad odlazili u županijski Zavod za hitnu medicinu više neće biti upućivani dežurnim stomatolozima u druge županije, već će im se hitna usluga pružiti u Domu zdravlja u Koprivnici.

Poručili su to iz Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti i objasnili da Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije od 7. siječnja pokreće rad ordinacije za dentalnu zdravstvenu zaštitu koja je namijenjena upravo pacijentima s hitnim stomatološkim problemima.

– Ordinacija za dentalnu zdravstvenu zaštitu za hitne pacijente djelovat će u Koprivnici na adresi Trg Dr. Tomislava Bardeka 10 svake nedjelje od devet do 11 sati kako bi se pacijentima omogućila veća dostupnost zdravstvenih usluga izvan redovnog radnog vremena. U radu ordinacije u početku sudjelovat će zdravstveni radnici županijskog Doma zdravlja i zdravstveni radnici ordinacija za dentalnu zdravstvenu zaštitu koje rad obavljaju u privatnoj praksi u zakupu – objasnili su.

Za provedbu ovog projekta Županija je u proračunu osigurala iznos od 20.000 eura, a sve detaljnije informacije o radu ordinacije za dentalnu zdravstvenu zaštitu za hitne pacijente mogu se pronaći na internetskoj stranici županijskog Doma zdravlja.

zatvori