Srijeda, 1. svibnja 2024.

[DARIVANJE] OAZA ZA MUŠKARCE Uskoro se otvara Barber shop Viking, znamo kome ide poklon bon

Nova brijačnica Barber shop Viking otvara se 4. prosinca, a vlasnica Barbara u svom salonu nudit će razne frizerske usluge, uređivanje brade i brijanje te tretmane lica i vlasišta za sve muškarce, ali i one najmlađe.

Vlasnica brijačnice Barbara Vidić Poljak rođena je u Njemačkoj, odrasla u Virju te završila srednju školu u Đurđevcu, smjer frizer. Nakon četiri godine rada u Njemačkoj, odlučila je kupiti lokal u Đurđevcu i pretvoriti ga u pravi mali wellness za muškarce.

– Prije tri godine kupila sam prostor za koji sam znala da će biti moj budući frizerski salon za muškarce. Muž i ja uložili smo puno novaca i slagali dio po dio, a kad sam se vratila iz Njemačke i sama sam se bacila u bojenje zidova, lijepljenje pločica i slaganje polica jer nisam mogla dočekati majstore – rekla je Barbara.

Barbara je nakon srednje škole stažirala u salonu za žene gdje je svakodnevno radila ženske frizure, bojenja i šišanja, a nakon toga se zaposlila u salonu gdje je počela raditi i muške frizure.

– Moja bivša šefica rekla je da vidi potencijal u meni i to mi je bio jako veliki poticaj da idem dalje na čemu sam joj neizmjerno zahvalna. Uz nju sam vidjela koliko je brzo, jednostavno i nezahtjevno raditi u salonu za muškarce. Krenula sam na edukacije, pratila druge edukatore i barbere na društvenim mrežama i shvatila da je to ono što želim raditi – govori.

Kako i sama ističe, frizer bi trebao znati i prepoznati što njegovi klijenti žele jer se na taj način stvara povjerenje i kvalitetan rad, a Barbara to ostvaruje kroz neprestano usavršavanje i rad na sebi.

– Velika mi je pohvala kad me nazovu klijenti iz drugih gradova poput Koprivnice i čekaju da otvorim brijačnicu kako bi se naručili na šišanje jer ne žele drugim frizerima. No, još uvijek vidim mane u svojem radu koje bih htjela popraviti. Kada pratiš edukatore i njihov precizan rad, naravno da i sam poželiš biti takav jer to što oni rade umjetnička su djela. Iz tog razloga vidim mane kod sebe, ali idem na sve edukacije na koje naiđem, posjećujem svaki barber master class, tražim savjete i na taj način napredujem – objašnjava Barbara.

U svom salonu nudit će razne usluge i tretmane za djecu i muškarce, od onih klasičnih poput šišanja kose ili brade mašinicom do oblikovanja obrva voskom ili čišćenje ušnim tuljcima.

– U salonu će se nuditi klasične frizerske usluge pranja kose, šišanja ili bojenja, ali i razor fade šišanje te brijanje vrućim ručnikom, uređivanje bradom voskom ili pak bojenje brade i brkova. Tu su i posebni tretmani za masno vlasište, za sprječavanje i suzbijanje prekomjernog gubitka kose, protiv perutanja vlasišta, protiv iritacije vlasišta, ali i razni tretmani za lice poput čišćenja aktivnim ugljenom. Osim ovih usluga, radit ću i oblikovanje obrva voskom i čišćenje ušnim tuljcima, a za one najmlađe radim i tetovaže na kosi i razna crtanja – navodi.

Osim raznih usluga, vlasnica salona Viking koristi preparate i proizvode koji se rijetko mogu naći u Hrvatskoj.

– Proizvodi koje koristim za frizerske usluge i tretmane vlasišta i lica su iznimne kvalitete koji se rijetko mogu naći u Hrvatskoj, već više u susjednim zemljama koje su puno naprednije kad su u pitanju prave brijačnice. Osim proizvoda, puno sredstva uložila sam i u barberske stolice za ležeći položaj kako bi mojim klijentima bilo udobno, ali i u mašinice za brijanje koje imaju tihi rad motora, ne zagrijavaju se te su namijenjene za rad novih frizura – ističe.

U budućnosti Barbara bi voljela uvesti i preparate za masažu vrata i vlasišta, prodaju proizvoda koji odgovaraju njenim klijentima, ali i TV kako bi se njeni klijenti mogli opustiti uz utakmicu.

– Želim da ovo bude prava oaza za muškarce gdje ne moraju čekati na red i gdje žene nemaju pristup. Ovdje će biti prostor za muški mir, njihovo vrijeme za sebe gdje ne moraju misliti o drugim stvarima. Bit će tu i opuštanja uz pivo, ali i TV te utakmice. Mislim da je upravo to ono čega nema u Đurđevcu, a što je potrebno. Ovisno o potrebama mojih klijenata, uvodit ću i razne usluge friziranja ili uređivanja brade te nastaviti s edukacijama i tečajevima – zaključuje Barbara.

Barber shop Viking jednom čitatelju poklanja poklon bon. Sretna dobitnica je Goranka Beljak, a upute smo vam poslali u inbox.


Barber shop Viking jednom čitatelju poklanja poklon bon, a upute su na našoj Facebook stranici.

zatvori